Anniina Valtonen avautuu ruoka-aineallergioistaan – toivoo, että tuleva lapsi perisi isänsä mahan ja suoliston

Anniina Valtonen lukee Joonas Nordmanille 0:28
Anniina Valtonen lukee Joonas Nordmanille säätekstiä Joonas Nordman Show'ssa.

Meteorologi Anniina Valtosella on ruoka-aineallergioita vaikka muille jakaa. 

Ylen meteorologi ja Puoli seitsemän -ohjelman juontaja Anniina Valtonen  kertoi ruoka-allergiapäivänä 13. lokakuuta Instagramissa olevansa allerginen monelle ruoka-aineelle. 

– Välillä tuntuu siltä, että mulla on ruoka-allergioita vaikka muille jakaa. Toivonkin, ettei lapseni tule perimään niitä, vaan saisi isänsä mahan ja suoliston, joka tuntuu kestävän mitä vaan, Valtonen kirjoitti Instagramissa.

Valtonen on jakanut kuvia saamistaan ruoka-annoksista Suomessa ja maailmalla. Yksi annoksista on hänen entisen työpaikkansa jouluateria, ja yhdestä hän maksoi jopa 16 euroa. Hän ei kuitenkaan tarkenna, mistä annoksista on kyse, vaan kehottaa ihmisiä arvaamaan. Kuvia voit selata nuolesta. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Valtonen kertoi, miten allergisena reissaaminen ulkomailla on hankalaa, mutta välillä myös Suomessa syöminen ravintolassa tuottaa vaikeuksia. 

– Aina tuntuu olevan jonkinlainen kielimuuri esteenä, vaikka puhuttaisiin samaa kieltä. Allergisia ei ymmärretä tai oteta tosissaan. Monesti syytetään jopa nirsoksi. Joiltakin puuttuu ymmärrys, että tietyn ruoka-aineen syöminen voi toiselle olla jopa hengenvaarallista, Valtonen painotti. 

Ulkomailta tai edes Suomesta Valtonen ei julkaisunsa mukaan hae uusia makuelämyksiä, vaan hänet saa tyytyväiseksi pelkästään sillä, ettei hänen tarvitse nähdä nälkää. 

– Etenkin vaikean annostilauksen jälkeen olen jopa helpottunut, jos annokseni näyttää kuivalta ja mauttomalta, sillä silloin tiedän, ettei seassa ole suurella todennäköisyydellä mitään, mitä en voisi syödä. Jos ruokani maistuu jollekin tai siinä on jopa kastike, saatan yllättyä positiivisesti tai olla ensin hyvin skeptinen, Valtonen kirjoitti.

Valtonen kertoo vielä julkaisunsa kommenteissa, että hänellä on allergioidensa lisäksi myös IBS, eli ärtyvän suolen oireyhtymä, joten vessassa ravaaminen ja suolisto-ongelmat ovat hänelle tuttuja. 

Valtonen kertoi elokuussa odottavansa esikoistaan puolisonsa kanssa

Lue myös:

    Uusimmat