Mainos

Anni Törnin taposta syytetty miesystävä selitteli oikeudessa muistikatkostaan ja kertomuksensa muuttumista – "Tämä on iso kysymysmerkki"

Anni Törnin surmajutun käsittely on jatkunut Etelä-Savon käräjäoikeudessa taposta syytetyn miesystävän kuulemisella. Syyttäjän ja asianomaisten vastakuulustelussa miesystävä on selitellyt kertomuksensa muuttumista ja muistikatkostaan. Aiemmin mies on kertonut surmayön tapahtumista vaihtelevasti.

Syyttäjä vaatii Törnin miesystävälle rangaistusta taposta ja hautarauhan rikkomisesta.

Mies on myöntänyt aiheuttaneensa naisen kuoleman, mutta kiistänyt syyllistyneensä tappoon.

Miehen puolustuksen mukaan kyseessä on ollut korkeintaan perusmuotoinen pahoinpitely ja kuolemantuottamus. Puolustuksen mukaan väkivalta alkoi riitatilanteessa, jossa Törn oli lyönyt miestä useampaan otteeseen päähän.

Kolme versiota

Aiemmin poliisikuulusteluissa ja oikeudessa mies on kertonut vaihtelevasti siitä, mitä hän muistaa tapahtumahetkeltä.

Ensimmäisen kertomuksensa mukaan mies oli lyönyt Törniä kolme kertaa päähän sen jälkeen, kun Törn oli lyönyt miestä ja huutanut tälle uhkauksia. Miehen mukaan nainen oli kaatunut lyöntien voimasta ja lyönyt päänsä seinään.

Myöhemmin mies muutti kertomustaan ja kertoi poliiseille, ettei muista tilanteesta mitään sen jälkeen, kun hän aloitti väkivallan Törniä kohtaan.

Viime viikolla oikeudessa miehen kertomus oli puolestaan se, ettei hän muista tilanteesta mitään sen jälkeen, kun Törn löi häntä päähän.

Vastakuulustelussa mies sai selitellä tätä sekä syyttäjälle että Törnin omaisille.

"Aukoton tarina"

Miehen mukaan hän oli alun perin poliisikuulusteluissa kertonut kolmesta lyönnistä, sillä kuulustelijat olivat vaatineet häneltä "aukotonta tarinaa".

– Kun sanoin, että olen lyönyt kerran, niin he sanoivat, ettei riitä. Kun sanoin, että kaksi kertaa, niin sanottiin, ettei se riitä. Ja kun sanoin, että kolme kertaa, niin on sanottu, että tämä kuulostaa riittävältä. Tutkijat sanoivat, etteivät usko yhteen kertaan todisteiden valossa.

Hän kertoi myötäilleensä tutkijoita, sillä hän ei kertomansa mukaan halunnut vapautua tutkintavankeudesta. Tähän oli miehen mukaan syynä se, että hän pelkäsi Törnin veljeä, jolta hän oli saanut uhkaavan oloisia viestejä myös vankilaan.

Voimakasta väkivaltaa

Muistamattomuudelleen mies ei löytänyt varmaa selitystä, mutta arveli sen olevan monen asian summa.

– Tämä on iso kysymysmerkki, mikä kuluttaa minua tälläkin hetkellä tosi paljon. Onko se yhteissumma siitä, että on ollut humalassa, on ollut riitaa ja että on lyöty päähän ja vielä huudeltu uhkauksia?

Epäilty henkirikos tuli ilmi sen jälkeen, kun Törn oli kadonnut Savonlinnan Kellarpellossa vietettyjen juhlien päätteeksi. Syyttäjän näkemys on, että mies tappoi naisen sen jälkeen, kun kaksikko oli palannut miehen asunnolle Savonlinnan keskustaan heinäkuun 22. päivä.

Syyttäjän ja poliisin näkemyksenä on ollut, että mies on käyttänyt naiseen voimakasta väkivaltaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja