Mainos

MTV Uutiset paikalla: Anni Törnin surmaa puidaan taas oikeudessa - näin taposta syytetyn miesystävän kertomus on muuttunut

0:48

Savonlinnassa surmatun Anni Törnin tapausta puidaan jälleen Etelä-Savon käräjäoikeudessa tänään. Oikeudenkäynti alkoi viikko sitten perjantaina.

Salissa kuullaan taposta syytetyn miehen lisäksi ainakin kahta todistajaa sekä oikeuslääkäriä. Myös tapauksen asianomaisia, eli Törnin omaisia kuullaan korvauskysymyksiin liittyen.

MTV Uutiset seuraa oikeudenkäyntiä paikan päältä.

Syyttäjä vaatii Törnin miesystävälle rangaistusta taposta ja hautarauhan rikkomisesta.

Mies on myöntänyt aiheuttaneensa naisen kuoleman, mutta kiistänyt syyllistyneensä tappoon. Miehen puolustuksen mukaan kyseessä on ollut korkeintaan perusmuotoinen pahoinpitely ja kuolemantuottamus.

Epäilty henkirikos tuli ilmi sen jälkeen, kun Törn oli kadonnut Savonlinnan Kellarpellossa vietettyjen juhlien päätteeksi. Syyttäjän näkemys on, että mies tappoi naisen sen jälkeen, kun kaksikko oli palannut miehen asunnolle Savonlinnan keskustaan heinäkuun 22. päivä.

Syytetyn kertomus on muuttunut

Törnin miesystävä on poliisikuulustelussa kertonut lyöneensä Törniä muutaman kerran päähän riidan päätteeksi, ja että nainen on kaatunut lyöntien voimasta, lyönyt päänsä seinään ja kuollut. Hän on kuitenkin myöhemmin poliisitutkinnan edetessä muuttanut kertomustaan ja sanonut, ettei muista tapahtumista sen jälkeen, kun väkivalta alkoi.

Tähän muistikatkokseen mies vetosi myös oikeussalissa viime perjantaina, kun hän kertoi jälleen uuden version siitä, mitä hän tuolta yöltä muistaa.

Kaksikko riiteli ennen Törnin kuolemaa. Mies on kertonut naisen lyöneen häntä ensin päähän useampaan otteeseen.

Poliisikuulusteluissa ja oikeudessa mies kertoi olleensa ennen kohtalokasta välikohtausta kylpyhuoneessa. Miehen mukaan Törn oli tullut häntä kohti huutaen ja lyönyt häntä päähän niin, että hän kaatui maahan polvilleen.

Toisin kuin poliisikuulusteluissa, oikeudessa mies kertoi, ettei muista, mitä hän teki Törnille tämän jälkeen. Kertomansa mukaan hänen viimeinen muistikuvansa on, että hän suojaa päätään ja pyytää naista lopettamaan.

Syyttäjän näkemys on, että mies käytti naiseen voimakasta väkivaltaa.

Ajoi ystävän luokse ruumis takakontissa

Välikohtauksen jälkeen mies siirsi ruumiin autonsa peräkonttiin ja lähti ajamaan. Hän hautasi naisen Juukaan seuraavan yönä 23. heinäkuuta. Välimatkaa hautapaikalta Savonlinnaa kertyi toistasataa kilometriä.

Ennen ruumiin kätkemistä mies tapasi ystävänsä. Kyseinen henkilö kertoi poliisille, että mies oli ilmestynyt hänen ovelleen aamusella, tunnustanut aiheuttaneensa naisen kuoleman ja kertonut, että ruumis on hänen autonsa takakontissa ”mattoon käärittynä”.

Viime perjantaina oikeudessa Törnin miesystävä kertoi käyneensä tapaamisen jälkeen vielä vanhempiensa luona. Kertomansa mukaan hän haki sieltä lapioita. Ruumiin hautaamisen jälkeen mies kertomansa mukaan palautti tavarat ja lähti Joensuuhun tapaaman Törnin veljeä.

Myös veljeä on kuultu oikeudessa.

Veli kertoi, että Törnin miesystävä oli itse soittanut hänelle ja kertonut naisen kadonneen juhlien jälkeen. Veljen mukaan miesystävä oli puhunut naisen lähteneen jonkun toisen miehen matkaan.

Veli kertoi aavistaneensa heti, että naiselle oli sattunut jotain, ja että miesystävällä on asian kanssa tekemistä. Hän kertoi kiinnittäneensä huomiota siihen, että miesystävä otti häneen yhteyttä, kun naisen katoamisesta oli ehtinyt kulua vasta pari tuntia.

Vaikka miesystävä kertoi katoamisesta heti Törnin omaisille, hän ei kuitenkaan tehnyt naisesta katoamisilmoitusta. Ilmoituksen tekivät Törnin omaiset. Pian tämän jälkeen miesystävä otettiin kiinni henkirikoksesta epäiltynä.

Mies myönsi poliisille myötävaikuttaneensa Törnin kuolemaan. Hän tosin valehteli ensin ruumiin kätköpaikasta. Törn löydettiin lopulta vajaa viikko katoamisensa jälkeen, kun miesystävä kertoi oikean kätköpaikan.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja