Mainos

Anni Törnin taposta syytetty mies yritti peitellä rikoksen jälkiä, pesi veriroiskeita kylpyhuoneesta – hautasi naisen ruumiin seuraavana yönä maakuoppaan metsään

0:44

Syyttäjän mukaan Anni Törnin miesystävä yritti peitellä rikoksen jälkiä tekonsa jälkeen. Miestä syytetään taposta ja hautarauhan rikkomisesta. Syytteen mukaan mies surmasi Törnin asuntonsa kylpyhuoneessa Savonlinnassa viime heinäkuussa.

Miehen asunnosta löytyi teknisessä tutkinnassa vielä veriroiskeita, vaikka mies oli pessyt kylpyhuonetta. Verijälkiä löytyi eri puolilta kylpyhuonetta 22-180 senttimetrin korkeudesta. Lisäksi kylpyhuoneen seinistä ja vessanpöntön jalasta sekä lattiasta löytyi pesu- ja pyyhintäjälkiä.

– Syytetty on pääosin pessyt hyvin tehokkaasti kylpyhuonetta. Pyyhkimisjälkiä näkyi eri puolilla kylpyhuonetta, syyttäjä Pia Mäenpää sanoi.

Omaisten asianajaja Atte Niemi huomautti myös, että kylpyhuoneesta oli vaihdettu suihkuverho teon jälkeen.

Hautasi ruumiin yöllä

Törn palasi miesystävänsä kanssa juhlista Savonlinnan Kellarpellosta 22. heinäkuuta noin kello 1.15. Tämän jälkeen pariskunnalle tuli riitaa, jonka seurauksena Törn menetti henkensä.

Seuraavana aamuna kuuden jälkeen miesystävä kävi tankkaamassa auton ja hän lähti hävittämään Törnin ruumista. Mies oli kantanut ruumiin autonsa takakonttiin, mistä löytyi myös Törnin verijälkiä.

Mies kuljetti ruumista kyydissään lähes vuorokauden. Hän kävi Joensuussa ja hautasi ruumiin seuraavana yönä maastoon Juukaan. Ennen hautaamista mies kääri ruumiin muoviin.

– Ruumis löytyi maakuopasta noin metrin syvyydestä, syyttäjä kertoi oikeudessa.

Piilotti huolellisesti

Omaisten asianajajan mukaan mies pyrki piilottamaan ruumiin hyvin huolellisesti.

– Hän hautasi ruumiin hyvin syrjäiseen paikkaan, tiheän puuston joukkoon. Lisäksi hänen on täytynyt nähdä paljon vaivaa montun kaivamiseen. Omaisille on herännyt jopa epäilys siitä, että näinköhän ruumis on piilotettu yksin, Niemi sanoi.

Miehen asianajajan Jyrki Piiparisen mukaan on riidatonta, että mies hautasi Törnin ruumiin huolellisesti maastoon.

– Hän valitsi paikan sen takia, että se on varmuudella rauhallinen ja ruumis saa olla siellä rauhassa kenenkään häiritsemättä.

Tänään iltapäivällä oikeudessa kuullaan syytettyä

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja