Poliisi teki karmivan löydön lumihangesta – viikinkikirveellä miestä päähän lyöneelle elinkautinen murhasta

0:37
Hovioikeus on tuominnut 25-vuotiaan miehen elinkautiseen vankeuteen murhasta. Mies löi uhriaan päähän muun muassa viikinkikirveellä.

Rovaniemen hovioikeus on tuominnut Juho Oskari Kylmämaan, 25, elinkautiseen vankeuteen murhasta.

Kylmämaa oli tavannut joulukuussa 2017 rovaniemeläisessä baarissa tuntemattoman keski-ikäisen miehen, koska kanssa oli lähtenyt jatkoille asunnolleen. Asunnolla miesten välille tuli Kylmämaan kertoman mukaan aggressiivista kiistaa muun muassa hänen elämäntavastaan. Tämä yltyi fyysiseksi tappeluksi. Kylmämaa kuristi uhriaan niin, että tämä menetti hetkellisesti tajuntansa. Sen jälkeen hän löi miestä puulevyllä ja viikinkikirveellä.

Mies raahasi uhrinsa kylpyhuoneeseen, mutta hetken päästä totesi tämän olevan vielä elossa. Surmatyönsä mies viimeisteli pistämällä uhria kaulaan keittiöveitsellä sekä lyömällä kirveellä kasvoihin.

Myöhemmin yöllä Kylmämaa hävitti osan uhrin vaatteista sekä keittiöveitsen heittämällä ne taloyhtiön jätesäiliöön. Myös uhri puhelin ja lompakko hävitettiin heittämällä ne ulos.

Tässä yhteydessä hän lukitsi itsensä epähuomiossa ulos asunnostaan joksikin aikaa.

Kääri ruumiin pressuun 

Seuraavana päivänä hän kävi hakemassa laina-auton, jolla vei pressuun ja mattoon käärityn ruumiin Vaattojärvelle, jossa kätki ruumiin lumeen. Lopuksi hän tuhosi kuljetuksessa käytetyn maton, uhrin vaatteet ja omat vaatteensa nuotiossa.

Uhrin ruumis löydettiin tammikuussa 2018, kun Kylmämaa näytti poliiseille hautapaikan.

Hovioikeuden mukaan Kylmämaa ei ollut suunnittelut etukäteen miehen surmaamista, näin ollen kyse ei ollut vakaasta harkinnasta. Tekoa hovioikeus piti kuitenkin kokonaisuutena arvostellen törkeänä.

Kylmämaan mukaan kyseessä oli hätävarjelutilanne, sillä uhri oli lähestynyt häntä suuren puukon kanssa kuristamisen jälkeen. Näyttö tästä jäi oikeudessa kuitenkin vajavaiseksi.

Hovioikeus tuomitsi käräjäoikeuden tavoin Juho Oskari Kylmämaan elinkautiseen vankeuteen murhasta.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja