Mainos

Anni Törnin taposta epäilty miesystävä avautui kuulusteluissa – "Hän on kertonut tehneensä väkivaltaa"

0:37

Savonlinnassa kadonneen Anni Törnin taposta epäilty 32-vuotias mies on myöntänyt aiheuttaneensa naisen kuoleman.

Poliisin mukaan mies on kuulusteluissa myöntänyt tehneensä naiselle väkivaltaa, jonka seurauksena Törn kuoli. Poliisi epäilee miehen syyllistyneen tappoon.

– Täytyy kuitenkin painottaa, että mies ei ole myöntänyt tappoa rikosnimikkeenä, tapauksen tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Sami Asikainen Itä-Suomen poliisista sanoo.

Poliisi vaikenee ruumiin löytöpaikasta

Asikaisen mukaan poliisi on saanut kuulustelujen sekä omien tutkimustensa kautta "aika hyvän käsityksen" surmaan liittyvistä seikoista. Hän ei kuitenkaan suostu kertomaan tapauksen yksityiskohtia julkisuuteen. 

Asikainen ei kommentoi esimerkiksi sitä, mistä Törnin ruumis löydettiin. 

Hän myös kieltäytyy avaamasta epäillyn henkirikoksen mahdollista motiivia tai tekotapaa. Hän kuitenkin paljastaa, ettei alkoholilla uskota olleen merkittävää osaa naisen kuolemaan johtaneissa tapahtumissa. 

Tapauksen tutkinta on Asikaisen mukaan nyt "stabiilissa vaiheessa", ja poliisi odottaa tällä hetkellä muun muassa oikeuslääkärin lausuntoa Törnin kuolinsyystä. Hän uskoo, että tutkinnassa päästään eteenpäin vielä tämän viikon aikana. 

Illanvietto sai synkän käänteen

Anni Törn katosi Savonlinnassa toissa viikonloppuna. Ennen katoamistaan hän oli viettänyt iltaa ystävänsä luona Savonlinnan Kellarpellon kaupunginosassa.

Katoamista ryhdyttiin tutkimaan henkirikoksena jo ennen kuin naisen ruumis löydettiin. Poliisi kertoi viime keskiviikkona pidättäneensä 32-vuotiaan savonlinnalaismiehen rikoksesta epäiltynä. 

MTV Uutisten tietojen mukaan mies oli Törnin miesystävä. Poliisi ei ole asiaa kommentoinut.

Viime perjantaina mies vangittiin todennäköisin syin taposta epäiltynä Etelä-Savon käräjäoikeudessa. Miehen asianajaja kommentoi tapausta tuolloin MTV:lle ja kertoi, että mies katuu tapahtumia. 

Samana päivänä Törnin ruumis löydettiin miehen kertomien tietojen perusteella.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja