Anni Törnin henkirikoksesta epäilty mies myönsi poliisille piilottaneensa ruumiin – "Poliisilla hyvä käsitys tapahtumien kulusta"

Savonlinnassa kadonneen naisen tapausta tutkitaan henkirikoksena 0:28

Tutkinnanjohtaja Sami Asikainen Itä-Suomen poliisista kertoo MTV Uutisille, että poliisi on pidättänyt vuonna 1985 syntyneen savonlinnalaisen miehen epäiltynä Anni Törnin menehtymisestä.

Anni Törn katosi Savonlinnassa viime viikonloppuna ja keskiviikkona poliisi kertoi epäilevänsä katoamistapauksessa henkirikosta. Asiaa tutkitaan rikosnimikkeellä tappo.

Pidätetylle henkilölle on tehty alustava puhuttelu. Epäilty on myöntänyt ensimmäisessä keskustelussa poliisin kanssa myötävaikuttaneensa Törnin menehtymiseen.

– Hän on ollut jossain määrin yhteistyöhaluinen. Kaikista tosiseikoista emme ole yksimielisiä, mutta tällä hetkellä selvittelemme hänen kanssaan tapahtunutta. Keskustelut jatkuvat ja hiljalleen tosiseikkoja tulee selville, Asikainen kertoo.

Poliisilla hyvä käsitys tapahtumien kulusta

Poliisi ei ole vielä toistaiseksi löytänyt kadonnutta henkilöä. Poliisi on suorittanut jonkin verran etsintöjä kadonneen löytämiseksi.

Epäillyn kanssa keskustelun ja muiden johtolankojen perusteella poliisi on onnistunut rajaamaan etsinnät muutamaan alueeseen. Asikainen ei halunnut vielä kommentoida tarkempia tietoja paikasta.

Epäilty on myöntänyt poliisille piilottaneensa Törnin ruumiin.

– Pidätetty henkilö on pyrkinyt myötävaikuttamaan asiaan. Me selvitämme vielä, että mihin toimenpiteisiin hänen kertomuksensa meidän osaltamme johtaa. Poliisi arvioi vielä muiden tiedossa olevien tosiseikkojen pohjalta, että voidaanko pitää todennäköisenä sitä, ovatko asiat tapahtuneet tavalla, kuin hän on kertonut. 

Poliisi kertoo saaneensa myös muita johtolankoja Törnin tapauksesta.

– Poliisilla on kyllä tapahtumista ja niiden järjestyksestä varsin hyvä käsitys. Näitä peilataan vielä henkilön kertomukseen ja joko laajennamme etsintöjä tai kohdennamme niitä muualle. 

25.07.2018 Kello 14:55. Juttua on muokattu. Lisätty tieto ruumiin piilottamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat