Omaiset löysivät kadonneen naisen ammuttuna Helsingissä, oli virunut haavoittuneena päivän – uusia tietoja Pikku Huopalahden tapauksesta

Helsingissä Pikku Huopalahdesta pahoin loukkaantuneena löytynyt nainen virui ammuttuna päivän ajan, kertoo poliisi. Kadonneeksi ilmoitettu nainen löydettiin pysäköidystä autosta torstaina.

Tapauksen tutkintaa johtavan rikoskomisario Tuomas Lindholmin mukaan naista oli ammuttu poliisin epäilyjen mukaan keskiviikkona 19. huhtikuuta, eli päivää aiemmin.

37-vuotias nainen sai apua ja pääsi hoitoon, kun hänen omaisensa löysivät hänet pysäköidystä autosta. Omaiset etsivät naista, sillä tämä oli ennätetty ilmoittaa kadonneeksi.

Pian löytymisen jälkeen poliisi otti kiinni 49-vuotiaan miehen tapon yrityksestä epäiltynä. Mies on tällä hetkellä tutkintavankeudessa.

Tutkinnanjohtaja Lindholm ei kommentoi naisen tämänhetkistä vointia. Hänen mukaansa poliisi ei kuitenkaan toistaiseksi ole päässyt kuulemaan naista.

– Hänet löydettiin vakavasti loukkaantuneena sieltä. On pääteltävissä, että jos teon epäillään tapahtuneen keskiviikkona ja torstaina hänet löydetään – että onhan se, Lindholm tyytyy toteamaan.

Motiivia selvitetään

Iltalehden mukaan epäiltyyn henkirikoksen yritykseen liittyisi kunniaväkivallan piirteitä. Teosta epäillyllä miehellä on aiempaa rikostaustaa lähisuhdeväkivallasta. Tuolloin uhrina oli eri nainen.

Poliisi ei vahvista tietoa.

– Emme ota siihen mitään kantaa. Kaikki mahdolliset asiat kyllä otetaan tutkinnassa huomioon ja katsotaan, mistä tässä on kysymys, Lindholm sanoo.

Lindholm ei kommentoi edes sitä, pitääkö poliisi kunniaväkivaltaa yhtenä mahdollisena vaihtoehtona. Hän ei ylipäätään ota kantaa siihen, mikä uhrin ja epäillyn välinen suhde oli.

– Kaikki mahdolliset motiivit otetaan huomioon ja hyvinkin perusteellisesti tutkitaan, että mikä se on.

Poliisi pysyttelee muutenkin vaitonaisena tapaukseen liittyvistä yksityiskohdista toistaiseksi.

Tapon yrityksestä epäiltyä miestä on kuulusteltu, mutta kuulustelun sisältöä tutkinnanjohtaja ei suostu valottamaan. Poliisi vaikenee myös siitä, uskotaanko tapaukseen liittyvän muita henkilöitä tämänhetkisen epäillyn ja uhrin lisäksi.

Poliisi pyrkii yhä selvittämään tarkempaa tapahtumien kulkua ja lähtötilannetta.

– Meillä on toki ajatuksia tapahtumien kulusta, mutta en niihin ota kantaa. Toisaalta ihan täydellistä varmuuttakaan ei vielä ole. Näitä tutkitaan, Linhdolm sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat