Mainos

Anne Frankin päiväkirjan salatut sivut paljastuivat – oli peittänyt rivot kirjoituksensa ruskealla paperilla

0:34

Anne Frankin päiväkirjan salattuja sivuja on saatu modernin tekniikan avulla julkaistua. Sivujen teksti on ollut aiemmin ruskealla paperilla peitettynä.

Vuonna 1942 kirjoitetun päiväkirjan sivuilta on löytynyt CNN:n mukaan ”tuhmia vitsejä”. Anne itse oli peittänyt sivut paperilla. Nämä kaksi sivua on kirjoitettu juuri silloin, kun 13-vuotias Anne perheineen pakeni piiloon juutalaisvainoa toisen maailmansodan aikana natsi-Saksan miehittäessä Hollantia. 

Heidät kuitenkin löydettiin amsterdamilaisesta talosta kaksi vuotta myöhemmin, vuonna 1944. 

Anne Frankin päiväkirja on käännetty yli 70 kielelle ja sitä on myyty yli 30 miljoonaa kappaletta. Hänen isänsä Otto Frank julkaisi päiväkirjan vuonna 1947. Anne kuoli 15 vuoden iässä saksalaisella keskitysleirillä.  

"Kuten kuka tahansa murrosikäinen"

Piilotetuilla sivuilla oli Anne Frankin talon mukaan "neljä tuhmia vitsejä" ja "seksuaalikasvatukseen liittyviä tekstejä". 

– Hän kirjoittaa seksuaalisuudesta aseistariisuvalla tavalla. Hän on utelias kuten kuka tahansa murrosikäinen, kertoo Anne Frankin talon johtaja Ronald Leopold. 

New York Timesin mukaan hän kirjoittaa muun muassa: "Unelmoin joskus, että joku tulisi luokseni ja kysyisi minulta seksuaaliasioista". "Miten minä vastaisin siihen?" Ja jatkaa käyttäen esimerkiksi sanoja "rytmisiä liikkeitä" kuvaamaan seksiä ja "sisäistä lääkettä" viitatessaan ehkäisyyn. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.