Mainos

Annan vetosi avun saamiseksi Pakistaniin

YK:n pääsihteeri on huolissaan kolmen miljoonan kodittoman kohtalosta. YK:n mukaan Pakistanin maanjäristysksen uhrien tilanne on pahempi kuin viime joulukuun tsunamin uhrien.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan vetoaa kiireisen avun saamiseksi Pakistanin maanjäristysalueelle.

Annan arvioi myöhään eilen, että noin kolme miljoonaa ihmistä on jäänyt kodittomaksi. Heillä ei ole suojanaan edes telttoja tai huopia Himalajan talven varalle.

- Tämä tarkoittaa, että seurauksena on toinen, valtava kuoleman aalto, ellemme lisää ponnistelujamme heti, Annan sanoi.

Pääsihteerin mukaan alueella tarvitaan kiireisesti myös helikoptereita, kuorma-autoja ja nostureita.

Annan osallistuu ensi viikolla Genevessä hätäapukokoukseen, johon hän toivoi hallitusten ja järjestöjen osallistuvan mahdollisimman korkealla tasolla.

"Pakistanin järistysuhrien tilanne pahempi kuin tsunamiuhrien"

Olosuhteet Pakistanin maanjäristysalueella ovat jopa pahemmat kuin olot olivat viime joulukuun tsunamikatastrofialueella, varoittaa YK:n hätäapukoordinaattori Jan Egeland.

-Tämä ei riitä. Emme ole koskaan kohdanneet tämänkaltaista logistista painajaista, Egeland kuvasi toimittajille avustustoimia.

-Uskoimme, että tsunami olisi kauheinta mihin voisimme joutua, mutta tämä on pahempaa.

Egelandin mukaan ainakin puoli miljoonaa ihmistä on edelleen avustustyöntekijöiden tavoittamattomissa Pakistanin puoleisella Kashmirin alueella. Hänen mukaansa kansainvälisen yhteisön tulisi perustaa "uusi Berliinin ilmasilta" avun toimittamiseksi alueelle.

Yhdysvaltalaiset vakoilusatelliitit kuvaavat maanjäristysaluetta

Yhdysvaltalaispoliitikot ovat viime aikoina valittaneet Osama bin Ladenia etsivien satelliittien ja vakoilukoneiden käyvän kohtuuttoman kalliiksi. Hintava laitteisto otettiinkin toisenlaiseen käyttöön, kun kamerat kääntyivät kohti Pakistanin maanjäristysaluetta, missä tarvitaan kuvia teiden, siltojen ja rakennusten kunnosta.

- Nämä mahdollisuudet ovat olleet olemassa jo vuosia, mutta vasta pyörremyrsky Katrinan jälkeen ne otettiin käyttöön, Yhdysvaltain avaruustiedustelupalvelun NGA:n aluejohtaja Lynne Puetz kertoi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.