Anna: Kisakautena Laura Lepistön poisjääneet kuukautiset kuitattiin e-pillereillä – raskaus ei ollut itsestäänselvyys: "Pelkäsin, saanko koskaan lasta"

15:20
Laura Lepistö puhui raskaudestaan erikoishaastattelussa: "Urheilutausta näkyy taidossa kuunnella kehoa"

Esikoistaan odottava Laura Lepistö kertoo Anna-lehden tuoreessa haastattelussa siitä, kuinka kilpaurheilu vaikutti hänen kehoonsa. 

Entinen taitoluistelija Laura Lepistö ja hänen aviomiehensä Tommi Huovinen saavat kesällä esikoislapsensa. Laskettu aika on heinäkuussa.

Lepistö kertoo Anna-lehden tuoreessa haastattelussa, ettei raskaus ollut hänelle itsestäänselvyys. Pariskunta alkoi haaveilla muutama vuosi sitten perheenlisäyksestä, mutta Lepistön keho ei kulkenut haaveen kanssa.

Lepistö alkoi pohtia, voiko hänen urheilutaustastaan olla haittaa hedelmällisyyden suhteen.

– Pelkäsin, saanko koskaan lasta. Hakeuduin lääkäriin, mutten saanut sieltä sellaista apua, jota olisin tarvinnut. Heillä kun ei ollut tarpeeksi tietoa huippu-urheilun vaikutuksista naiskehoon, Lepistö toteaa lehdelle.

Laura Lepistö julkaisi raskauskuvan 6. huhtikuuta Instagram-tilillään. 

Vapaata treenikauden ympärillä oli vain muutaman viikon verran vuodessa. Kuormitustilan ollessa kova, hänen kuukautisensa loppuivat. Asia kuitattiin lääkärin määräämillä e-pillereillä, jotka tekivät kierrosta säännöllisen.

Hormonimuutoksista ei sen kummemmin puhuttu, todettiin vain, että tapa on yleinen ja normaali naisurheilijoiden keskuudessa.

– Joillakin naishuippu-urheilijoilla voi olla riski, että kehon normaali toiminta häiriintyy, kun kroppa on viritetty äärirajoille. Kuormituksen vaikutuksista kehoon ja hedelmällisyyteen ei kuitenkaan ollut minun aikanani tarjolla mitään tietoa. Eikä minulla tullut silloin mieleen sellaista vaatiakaan, Laura toteaa haastattelussa.

Lepistö on Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija yksinluistelussa. Hän lopetti kilpauransa vuonna 2012. Sen jälkeen hän on toiminut muun muassa kilpailulähetysten asiantuntijana.

Hän avioitui Huovisen kanssa vuonna 2015. 

Lähde: Anna

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja