"Ankkana" tunnettu ex-golftähti elää "helvetin vankilassa" murhaajien kanssa

Ankka-lempinimeä kantava ja parhaimmillaan golfin miesten maailmanlistalla yhdeksäntenä ollut entinen lajitähti Angel Cabrera elää tätä nykyä vankilaelämää. Cabrera kertoi Daily Starille, että olo kaltereiden takana on muuttanut häntä ihmisenä.

Cabrera oli vuonna 2005 miesten maailmanlistalla yhdeksäntenä ja tämän jälkeen hän saavutti kaksi major-voittoa (US Open 2007 ja US Masters 2009). Cabreraa kutsuttiin lempinimellä "ankka" kävelytyylinsä takia. Viime vuodet ovat kuitenkin olleet synkät. 

53-vuotiasta argentiinalaista syytettiin kaksi vuotta sitten useista pahoinpitelyistä, jotka olivat kohdistuneet hänen kumppaneihinsa. Cabreraa syytettiin myös varkaudesta ja laittomasta uhkauksesta. Hän pakeni maasta, mutta kansainvälinen rikospoliisijärjestö Interpol sai Cabreran pian kiinni Rio de Janeirossa. 

Cabrera tuomittiin kahden vuoden vankeusrangaistukseen. Hän elää tänä päivänä kaltereiden takana pahamaineisessa Carcel de Bouwerin vankilassa Argentiinassa. Paikalliset kutsuvat Cordoban kaupungissa sijaitsevaa vankilaa El Penal del Infiernoksi, joka on suomeksi helvetin vankila.

Cabreran asuinkumppaneina vankilassa on Argentiinan pahimpia rikollisia, mukaanlukien murhaajia ja raiskaajia. Etelä-Amerikan vankiloissa valtaa pitävät yleensä rikollisjengit. YK:n vuoden 2018 raportin mukaan vangit voivat istua kahleissa pitkiäkin ajanjaksoja, aina muutamasta tunnista kolmeen päivään.

Argentiinalaisen vankeusrangaistus piteni viime vuoden marraskuussa kahdella vuodella ja neljällä kuukaudella, kun hänet todettiin syylliseksi uusiin pahoinpitelytapauksiin. "Ankka" on vankilan raskaista olosuhteista huolimatta saanut positiivisia kokemuksia lukkojen takana istuessaan. Hän on muun muassa saanut apua alkoholiongelmaansa.

– Monet sanovat, että vankila on huono asia, mutta se ei pidä paikkaansa. Vankila on tehnyt minulle paljon hyvää, Cabrera sanoi Daily Starin mukaan viime marraskuun oikeudenkäynnissä.

 

Lue myös:

    Uusimmat