Ronaldinhon Paraguayn-matka voi venyä jopa viiteen vuoteen – brassia uhkaa pitkä vankeus

Brasilian jalkapallomaajoukkueen entisen tähtipelaajan Ronaldinhon juristit toivovat, että Ronaldinho voisi päästä jo kotiin yli kaksi kuukautta sitten tapahtuneen pidätyksen jälkeen. Ronaldinho joutui kiipeliin maaliskuun alussa, kun hän jäi veljensä kanssa kiinni väärennettyjen passien käytöstä Paraguayssa.

Vuoden 2002 maailmanmestari pääsi ongelmitta Brasiliasta Paraguayhin. Pian tämän jälkeen poliisi saapui heidän hotellilleen ja otti heidät kiinni, kun passit olivat paljastuneet väärennetyiksi.

– Emme voi muuta kuin odottaa tutkinnan päättymistä, kaksikon puolustuksen lähde kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Entistä Barcelonan, AC Milanin ja Paris Saint-Germainin tähtipelaaja Ronaldinhoa ja hänen veljeään Robert de Assis Moreiraa voi uhata jopa viiden vuoden vankeustuomio.

Maalis-huhtikuussa kaksikko oli telkien takana yli kuukauden. He pääsivät vankilasta 1,6 miljoonan Yhdysvaltain dollarin takuita vastaan ja ovat olleet arestissa Paraguayn pääkaupungissa Asuncionissa sijaitsevassa hulppeassa hotellissa 7. huhtikuuta alkaen.

Rahanpesuakin tutkitaan

Syyttäjällä on kuusi kuukautta aikaa asian tutkimiseen.

– Hänestä ei ole yhtään vakavaa näyttöä, Paraguayn jalkapalloilijoiden pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Rogelio Delgado sanoi AFP:lle.

– Vaikka hän on luksusluokan vankilassa, on erittäin epäreilua, että häntä pidetään edelleen pidätettynä, Paraguayn entinen maajoukkuepelaaja Delgado viittasi hotelliin, mistä arestissa oleva kaksikko ei saa poistua.

Vankeutensa aikana 40 vuotta täyttänyt Ronaldinho on pitänyt matalaa profiilia sen jälkeen, kun hän pääsi pois kalterien takaa. Hiljaiseloon ovat vaikuttaneet myös koronavirustoimet. Paraguayn asukkaita on kehotettu pysymään omissa oloissaan.

Silti Ronaldinho sai Asuncionissa rocktähden vastaanoton, kun häntä oli toivottamassa tervetulleeksi noin 2 000 lasta ja teini-ikäistä.

Kertomansa mukaan Ronaldinho sai matkustusasiakirjat vähäosaisten lasten parissa toimivan hyväntekeväisyysjärjestön sponsoreilta. Sittemmin rikostutkinta on laajentunut mahdolliseen rahanpesuun.

Lue myös:

    Uusimmat