Mainos

Ankin ja Pasin 15-vuotias tytär karkasi Isis-miehen matkaan – kertovat nyt ensi kertaa hurjasta pelastusoperaatiosta

Tavallisen perheen tavallinen tytär, joka rakastui väärään mieheen. Näin 15-vuotiaan ruotsalaistyttö Marilynin vanhemmat kuvailevat tapahtumia, jotka johtivat tyttären kuukausia kestäneeseen vankeuteen Isis-joukkojen armoilla.

Marilynin vanhemmat Pasi ja Anki kertovat nyt ensi kertaa tapahtumista, jotka johtivat tytön karkaamiseen sekä hurjaan pelastusoperaatioon. Asiasta kirjoittavat useat ruotsalaislehdet, muun muassa Aftonbladet ja Expressen.

Aiheesta kertova dokumentti esitetään tänä iltana SVT:llä. 

Vanhempien huoli oli herännyt jo nuoren parin seurusteluaikoina, kun Pohjois-Afrikasta kotoisin oleva poikaystävä oli muuttunut yhtäkkiä erittäin uskonnolliseksi. 

Viime vuonna Marilyn karkasi kotoaan. Vanhempien mukaan meni kahdeksan päivää, ennen kuin he kuulivat tyttärestään.

Tiedot olivat musertavia: Raskaana oleva tytär oli lähtenyt muutamaa vuotta vanhemman poikaystävänsä kanssa kohti yhtä maailman vaarallisimmista paikoista, Syyriaa. 

Kun mies liittyi terroristiryhmä Isisin joukkoihin, Marilyn ilmoitti haluavansa kotiin.

Illan dokumentissa kuultavassa puhelussa itkuinen tyttö sanoo vanhemmilleen, että elämä Isisin alueella on "helvetin vaikeaa enkä tiedä mitä tehdä".

Tytär kertoi äidilleen, ettei pääse kulkemaan mihinkään ja oli varma, että tulee pommitetuksi kuoliaaksi tai riistäneeksi oman henkensä. 

Mutta oli liian myöhäistä - pako ei ollut mahdollista. 

Vapautus onnistui helmikuussa

Vanhemmat Pasi ja Anke kuvailevat ruotsalaismedialle tyttärensä vankeusaikaa helvetiksi myös heille itselleen. He yrittivät kannustaa toinen toistaan, romahtaen vuorotellen. 

Ruotsalaisviranomaiset olivat vanhempien mukaan voimattomia auttamaan. Vanhemmat ottivat yhteyttä salakuljettajiin ja matkustivat myös itse Irakiin etsimään apua.

Isän mukaan elämä oli hyvin erikoista, kuin seikkailu- tai action-elokuvaa. Suunnitelmia meni pieleen, eikä tyttärestä kuulunut aikoihin mitään. 

Lopulta vanhemmat saivat kuulla, että tytär oli synnyttänyt pojan. 

Tämän vuoden helmikuussa, poikaystävän kuoltua ilmaiskussa, Marilynin vapautusyritys onnistui vihdoin. 

Pian tämän jälkeen tytär ja vastasyntynyt poika saatiin kuljetettua Ruotsiin.

3:13

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.