Mainos

Isis-taistelijan vaimoksi lähtenyt Linda, 16, löydettiin elossa Irakista – tyttöä odottaa nyt mahdollinen kuolemantuomio

1:02

Saksalainen islamiin kääntynyt Isisin teinivaimo vangittiin Irakissa, kertoo australialainen uutissivusto News.com.

16-vuotias saksalaistyttö Linda Wenzel karkasi kotoaan liittyäkseen Isisin joukkoihin viime kesänä.

Irakin joukot löysivät hiljattain tytön ja pitävät häntä vangittuna ilmeisesti kuulustelujen ajan. Uutissivuston mukaan tyttöä odottaa oikeudenkäynti, jossa tuomiona voi olla jopa kuolemantuomio liittymisestä Isiksen joukkoihin. Hänen mahdollista kuolemantuomiota ei kuitenkaan toteutettaisi, ennen kuin tyttö on 22-vuotias.

Tuoreella videolla näkyy, miten Linda kiljuu miesten saattaessa ja pitäessä hänestä kiinni. Taustalla oleva joukko iloitsee tilanteesta.

Sivuston tietojen mukaan Linda on kertonut voivansa hyvin. Hän kertoo vasemman jalkansa haavoittuneen luodista helikopterihyökkäyksessä. Linda on tällä hetkellä on sairaalassa Bagdadissa.

Saksalaislehti Bild oli tavoittanut aikaisemmin Lindan isän kommentoimaan tyttärensä katoamisesta.

– Sain hermoromahduksen, kun kuulin Lindan olevan elossa. Toivon todella paljon, että Lindani tulee terveenä kotiin. Olen aina häntä varten, isä kommentoi lehdelle.

Tyttö oli karannut kotoaan pian islamiin kääntymisen jälkeen

Linda oli ollut yhteyksissä Isisin jäseniin netin välityksellä. Tyttö oli lentänyt Frankfurtista Turkkiin, josta hänet salakuljetettiin Syyriaan, kerrotaan sivustolla.

Linda avioitui äärijärjestön taistelijan kanssa, joka kuoli pian avioitumisen jälkeen.

Tyttö radikalisoitui jo Saksassa ja vaihtoi nimensä Mariamiksi. Hän julkaisi itsestään välillä kuvia Facebookissa pitäen yllään huntua.

Tytön kaverit kertoivat poliisille, että hän toi Koraanin mukanaan kouluun ja oli erittäin kiinnostunut islamista ennen katoamistaan.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.