Mainos

Äiti kadotti 4-vuotiaan tyttärensä pakomatkalla Eurooppaan – uskomaton sattuma johti jälleennäkemiseen Italiassa

Neljävuotias pakolaistyttö Norsunluurannikolta ja hänen äitinsä ovat löytäneet sattumien kautta toisensa Italissa kuukausien eron jälkeen, kertoo muun muassa la Repubblica, joka julkaisi sivuillaan liikuttavia kuvia eilisestä jälleennäkemisestä.

Alun perin äiti oli lähtenyt tytön kanssa pakoon perheen kodista, koska tyttö aiottiin ympärileikata. Äiti ja Oumoh-niminen tyttö olivat matkustaneet Tunisiaan, josta heidän oli tarkoitus jatkaa matkaa yhdessä.

Äidin päätti kuitenkin palata Norsunluurannikolle hakemaan omaisuuttaan, jolloin hän jätti tytön ystävänsä hoitoon. Sillä välin ystävälle järjestyi kyyti Italiaan. Hän otti Oumohin mukaansa.

Kuva kännykässä auttoi jäljille

Italian rannikkovartiosto pelasti tytön mereltä viime marraskuussa ja vei hänet Lampedusan saarelle, jossa hänet otti vastaan poliisitarkastaja Maria Volpe. Volpe otti tytöstä kuvan ja yritti muiden viranomaisten kanssa selvittää tytön henkilöllisyyttä siinä onnistumatta. Tyttö lähetettiin pakolaiskeskukseen Palermoon.

Volpe oli myöhemmin hoitamassa toisen pakolaisperheen asioita, kun hän antoi yhden lapsista selata kuvia kännykästään. Lapsi tunnisti kuvista Oumohin. Tunnistuksen kautta viranomaiset pääsivät vihdoin äidin jäljille ja löysivät hänet Tunisiasta.

Äiti kertoo lähteneensä Oumohin perään ylittämään lautalla Välimerta, mutta joutuneensa veden varaan. 

– Olisin tehnyt mitä tahansa löytääkseni Oumohin. Putosin lautalta ja rukoilin, etten hukkuisi. Pääsin takaisin maihin ja täältä poliisi löysi minut, äiti sanoi La Repubblican mukaan.

Tyttö ujosteli äitiä aluksi

Pari tapasi toisensa viimein eilen Palermon lentokentällä. Pikku tyttö aristeli ja liimautui hoitajiinsa. Lopulta hän kuitenkin uskalsi mennä äitinsä syliin, kertoo uutistoimisto Reuters.

Poliisitarkastaja Volpe oli myös mukana lentokentällä.

– Se oli hyvin koskettava hetki. Äiti ja tytär eivät varmasti ikinä unohda sitä, hän sanoi tunteikkaan tapaamisen jälkeen.

Oumoh on yksi 25 000 alaikäisestä pakolaisesta, jotka tulivat Italiaan vuoden 2016 aikana.

– Harvoin kuitenkaan näkee yksin matkustavia lapsia, jotka ovat näin pieniä kuin Oumoh, komisario Volpe toteaa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.