Putin sai nyt tismalleen sen, mitä hän ehdotti, kirjoittaa Kiovasta MTV Uutisten toimittaja Jouko Luhtala.
Sovitut menot.
Kalenterimerkinnät estivät Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia ja Yhdysvaltojen presidenttiä Donald Trumpia osallistumasta Istanbulin rauhanneuvotteluihin.
Putinilla on torstaina – kiireinen mies kun on – "suunniteltuja työkokouksia".
Trumpilla taas on "kaikki ajat ovat varattuja, ymmärrättehän sen".
Jos ukrainalaiset suhtautuivat neuvotteluihin alun alkaen skeptisesti, niin nyt heillä on täysi syy olla läpeensä turhautuneita.
Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi oli suljettujen ovien takana jo sanonut olevansa valmis perumaan Ukrainan osallistumisen keskusteluihin, jos Putin ei ilmesty paikalle.
Eurooppa ja Yhdysvallat ylipuhuivat Zelenskyin, yhdysvaltalaislehti Washington Postin lähteet kertovat.
Kolme kysymystä neuvotteluista.
Yksi, olisiko kahdenkeskisten neuvotteluiden aloittamisessa presidenttitasolla yhtään mitään järkeä?
Todennäköisesti lopulta ei.
Kaksi, tekikö Ukraina tämän tahallaan?
Trump halusi Putinin osallistuvan. Putin ei osallistu. Zelenskyi voi toivoa, että Trump tekee tästä Ukrainaa hyödyttävän johtopäätöksen.
Kolme, mitä tästä seuraa?
Todennäköisesti jotain sellaista, jota ukrainalainen kärkipoliitikko MTV Uutisten haastattelussa uumoili eli paperitöitä ja venäläiset "heittävät Ukrainalle jotain" ja sota jatkuu.
Lue lisää: Ukrainasta raju purkaus: Kremlin Eurooppa-naureskelu on reilua
Sitä, että sekä Putin että Trump vetosivat sovittuihin menoihin, ei kannata sivuuttaa.
Näillä lausunnoilla on väliä.
Trump on Lähi-idässä, eikä kyse ole mistään lomamatkasta. Yhdysvallat on poistanut Syyria-pakotteita, kosiskellut Irania ja todennut, että osa niistä valtioista, joita vastaan Yhdysvallat aiemmin taisteli "ovat nyt meidän ystäviämme ja liittolaisiamme".
Yhdysvalloissa Trumpin Lähi-idän kiertueen on tulkittu tarkoittavan merkittävää muutosta maan ulkopolitiikkaan.
Trumpin "kaikki ajat ovat varattu" -heitto voi vaikuttaa Euroopasta ja korostetusti Ukrainasta katsottuna piruiluna, mutta silloin jäädään jumiin pintaan.
Yhdysvaltojen ulkoministeri Marco Rubio sanoi jo huhtikuussa, että Valkoisella talolla on "muitakin prioriteetteja, koska maailmassa tapahtuu paljon tärkeitä asioita".
Trump priorisoi myös Lähi-idän Ukrainan ja Euroopan edelle. Jos se yllättää, on keskittynyt Trumpin hallinnon meemiarvoihin sen politiikan sijaan.
Mitä Putinin "suunniteltuihin työkokouksiin" tulee, olisivat ne varmasti olleet peruttavissa. Vaikea uskoa, että Putin on Kremlissä sihteerinsä armoilla.
Olennainen kysymys kuitenkin on, miksi ihmeessä Putin olisi tapaamisensa perunut. Jos hän olisi tehnyt niin, olisi hän toteuttanut Zelenskyin vaatimukselta kuulostaneen toivomuksen.
Putinhan sai nyt tismalleen sen, mitä hän ehdotti.
Se oli Putin, joka lauantain ja sunnuntain välisenä yönä esitti Venäjän ja Ukrainan kahdenkeskisiä keskusteluita.
Putin ei puhunut Putinin osallistumisesta yhtään mitään. Eikä Putin osallistu.
10:06Näin kansainvälisen politiikan asiantuntija Risto E. J. Penttilä ja Ulkopoliittisen instituutin johtava tutkija Sinikukka Saari arvioivat Venäjän ja Ukrainan tapaamista.