Amsterdamin kuuluisa punaisten lyhtyjen alue kärsii selfieitä ottavista turisteista: "Monet, monet miehet tulevat, humalassa, huutaen..."

Turistit pilaavat seksiä myyvien naisten bisneksen Amsterdamin punaisten lyhtyjen alueella. Syypää ongelmaan ovat älypuhelimet – ja selfiet.

Amsterdamin punaisten lyhtyjen alue kärsii turisteista ja heidän älypuhelimistaan. Alueella otetaan jo niin paljon selfieitä, että se on muodostunut ongelmaksi.

Turistit pilaavat bisneksen

Alueella seksityöläiset "mainostavat palvelujaan" seisomalla ikkunoissa, jotka on usein valaistu punaisin valoin. Turistit kuitenkin pilaavat bisneksen tunkemalla ikkunoiden eteen ottamaan kuvia, kertoo BBC.

Otoksista on myös muunlaista haittaa, sillä seksityöläisten identiteetti voi paljastua kuvista ilman naisten suostumusta. Lisäksi kuvat voivat päätyä sosiaaliseen mediaan niissä esiintyvien naisten tietämättä. Joillekin ammatti on salaisuus, josta perhekään ei tiedä.

"Suurin ilmainen ohjelmanumero" koko kaupungissa

– Se on suurin ilmainen ohjelmanumero koko Amsterdamissa, paikallinen kirjakaupan omistaja Frits Rouvoet sanoo.

– Jos he haluavat tienata elantonsa, heidän täytyy seistä ikkunassa, mutta monet, monet miehet tulevat. Englannista, Skotlannista, Irlannista. Humalassa, huutaen, yrittäen ottaa kuvia.

Osa seksiä myyvistä henkilöistä on ripustanut ikkunaansa kuvaamisen kieltävän kyltin, mutta se ei välttämättä auta. Pormestari etsii ratkaisua tilanteeseen.

Lähteet: Nypost.com, BBC.com

Lue myös:

    Uusimmat