Mainos

Ampumavälikohtauksia Länsirannalla

Kaksi juutalaista siirtokuntalaista on saanut surmansa palestiinalaisten luodeista Ofran siirtokunnan lähistöllä Länsirannalla. Pian tapauksen jälkeen Israelin armeija ampui palestiinalaisten Fatah-johtajan.

Lähi-idän väkivaltaisuuksille ei näy loppua.

Kaksi juutalaista siirtokuntalaista sai tänään surmansa palestiinalaisten luodeista Ofran siirtokunnan lähistöllä Länsirannalla, Israelin radio kertoi. Vain muutama tunti välikohtauksen jälkeen Israelin armeijan sotilaat ampuivat palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin Fatah-järjestön paikallisjohtajan kuoliaaksi Länsirannalla.

Välikohtaus sattui, kun siirtokuntalaisperhe oli matkalla autollaan Jerusalemiin. Palestiinalaiset avasivat tulen kohti heidän autoaan, joka suistui ojaan. Autoa kuljettanut mies kuoli heti ja hänen vaimonsa myöhemmin sairaalassa. Heidän viisi lastaan haavoittuivat, kaksi heistä vakavasti.

Surmansa saanut mies, Binyamin Zeev Kahane, oli edesmenneen äärimielisen rabbin Meir Kahanen poika. Kahane murhattiin 1990 New Yorkissa. Hän ajoi puhtaan uskonnollisen valtion perustamista Israeliin ja kaikkien arabien karkottamista Israelista. Kahane perusti aikanaan arabivastaisen Kach-liikkeen, joka on nykyisin kielletty.

Binyamin Kahane oli puolestaan useita kertoja pidätettynä Israelissa osallisuudestaan arabivastaisten ryhmien toimintaan. Hän totesi isänsä kuoleman muistopäivänä viime kuussa, että juutalaisten "on otettava kohtalo omiin käsiinsä".

Fatahin johtaja ammuttiin

Vain muutama tunti Kahanea vastaan tehdyn iskun jälkeen Fatahin paikallisjohtaja Thabet Thabet ammuttiin kuoliaaksi, kun hän poistui kodistaan palestiinalaisten hallussa olevassa Tulkaremin kaupungissa. Palestiinalaisviranomaiset syyttivät Israelin salaista palvelua Thabetin kuolemasta. Israelin armeijan radion mukaan Thabet kuoli israelilaisten sotilaiden ja palestiinalaisten välisessä laukaustenvaihdossa.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.