Ampumahiihdon supertähtien hermot paloivat totaalisesti – turisti keräsi hylsyjä maalitaulujen edessä: "James on lomalla Norjassa"

Ampumahiihdon norjalaistähdet Ingrid Landmark Tandrevold ja Tiril Eckhoff ovat raivona Holmenkollenilla vieraileville turisteille. Kaksikko avautui aiheesta "Kant ut" - nimisessä podcastissa.

Toisin kuin maastohiihtäjillä, ampumahiihtäjät eivät voi vain harjoitella kotikonnuillaan pelkillä rullasuksilla sotkien, vaan he tarvitsevat myös ampumaradan. Yksi sellainen löytyy Oslon Holmenkollenilta, joka täyttyy kesän aikana turisteista. Norjalaiset kertovat podcastissa asuntoautoista hiihtoladulla, saksalaisista ikkunassa ja englantilaisesta ampumaradalla.

– Hän oli todella ärsyttävä britti. Voimme kutsua häntä Jamesiksi. James on lomalla Norjassa. James näkee ampumaradan. James ei ole koskaan aiemmin nähnyt sellaista. James aikoo ottaa hylsyt mukaan kotiinsa, Tandrevold sanoo.

– Tulin ampumaradalle intervalliharjoituksen aikana, hengitin ja visualisoin. Ajattelin ensi vuoden Anterselvan MM-kilpailuja ja olin omalla tontillani. Siellä oli yksi idiootti, James, joka oli mennyt taulujen eteen ja kyykisteli siellä ottamassa hylsyjä mukaan kotiin Iso-Britanniaan, Tandrevold jatkaa.

Tandrevold sai huudella pitkään britille, jotta tämä siirtyisi. Hänen palatessa uudestaan ampumaradalle, oli britti "James" palannut jälleen kerran keräämään hylsyjä.

Eckhoff puolestaan kertoo uteliaista saksalaisista, jotka tulivat tuijottamaan häntä ikkunan läpi, kun hän harjoitteli sisähiihtolaitteella. 

– Olet kuin eläin häkissä. Olin kuin pieni kultakala 20 senttimetrin päässä ruudusta. Yksi saksalainen tuli luokseni ja sanoi: "heippa, ooo, Tiril Eckhoff, jaa". Siinä he seisovat ja toljottavat. Syksyn tulo on ihanaa, Eckhoff kertoo. 

Tandrevold ja Eckhoff voittivat viime kevään MM-kilpailuissa Norjalle viestikultaa. Ampumahiihdon ensi kauden maailmancup käynnistyy 30. marraskuuta Ruotsin Östersundissa.

Lue myös:

    Uusimmat