Norja takoo käsittämätöntä jälkeä ampumahiihdon MM-kisoissa – miehet juhlivat suvereenisti Bö-veljesten johdolla

Ampumahiihdon MM-kisoissa Östersundissa käytiin neljä viestiä, ja Norja voitti niistä jokaisen. Viimeisimpänä irtosi miesten 4 x 7,5 kilometrin viestin maailmanmestaruus.

Lars Helge Birkelandin ja Vetle Sjåstad Christiansenin osuuksien jälkeen Norja otti viestin haltuunsa Tarjei Bön viemällä kolmannella osuudella. Bö päästi pikkuveljensä Johannes Thingnes Bön ankkuriosuudelle 43,5 sekunnin johdossa ennen Ranskaa, ja johto pysyi suvereenina.

Johannes Thingnes Bö lähti viimeisen ammunnan jälkeen päätöslenkille reilun 51 sekunnin johdossa ennen Saksaa, ja norjalaisella oli lopussa varaa ottaa löysääkin. Bö toi Norjan lopulta maailmanmestaruuteen 38,1 sekunnin erolla ennen Benedikt Dollin ankkuroimaa Saksaa. Venäjä (1.04,1) nappasi pronssia. 

Suomi (Jaakko Ranta, Tero Seppälä, Tuomas Grönman ja Olli Hiidensalo) sijoittui 17:nneksi, 4.09,5 minuuttia Norjan perässä.

MM-kisoissa on toistaiseksi käyty kymmenen matkaa ja vain naisten normaalimatkalla Norja on jäänyt ilman mitalia. Kaikki neljä viestikilpailua (miesten ja naisten viesti, sekaviesti ja sekapariviesti) päättyivät Norjan maailmanmestaruuteen. 

Kaikkiaan Norja on kiskonut MM-kisoista viisi kultaa, kolme hopeaa ja yhden pronssin. Saksalla on Östersundista kaksi maailmanmestaruutta, ja kaikilla muilla mailla maksimissaan yksi MM-kulta.

Lue myös:

    Uusimmat