Kauhea kämmäys! Ruotsin ampumahiihtonaiset menettivät maailmanmestaruuden dramaattisella tavalla

Ruotsi oli vahvasti kiinni ampumahiihdon naisten 4 x 6 kilometrin viestin maailmanmestaruudessa Östersundissa, mutta Hanna Öbergin ammunta sakkasi viimeisellä ammuntapaikalla karulla tavalla. Maailmanmestaruuden nappasi lopulta Norja.

Öberg oli viimeiseen ammuntaan, pystypaikalle tullessa kärkipaikalla, reilut 21 sekuntia Norjan ankkuria Marte Olsbu Röiselandia edellä. Öberg kuitenkin kämmäsi kolme kutia ohi, ja hänellä oli suuria vaikeuksia laittaa varapatruunaa sisään. Vaikka Ruotsi selviytyi ilman sakkokierroksia, ammuntaan tuhlautui rutosti aikaa.

Röiseland ampui viimeisen ammunnan puhtaana lippaalta ja kuittasi yli 12 sekunnin johtoon ennen Öbergiä.

Röiseland toi Norjan värit loppulenkillä vaivatta maailmanmestaruuteen, Ruotsi (+24,3) nappasi hopeaa. Kolmanneksi tuli Ukraina (+35,1). Kärki ajoi ilman Kaisa Mäkäräistä kisanneen Suomen kierroksella kiinni kesken kisan, ja sivuun liputettu Suomen joukkue jäi 22:nneksi.

Ruotsi otti kotikisojensa kolmannen MM-mitalin. Öberg oli aiemmin voittanut 15 kilometrin normaalimatkan maailmanmestaruuden ja sekapariviestissä Öberg oli napannut Sebastian Samuelssonin kanssa pronssia.

Norja johtaa mitalitaulukkoa; sille kultamitali oli kisojen neljäs. Mitaleita Norja on saavuttanut Östersundissa kaikkiaan kahdeksan.