Frida Karlssonin temppu oli liikaa – norjalaiset tulistuivat: "Näin, että hän oli verinen"

Norjalaishiihtäjät eivät katsoneet suopeasti Ruotsin Frida Karlssonin tekoa, kun hän kaatoi Tour de Skitä johtaneen Jessie Digginsin Oberstdorfin sprinteissä lauantaina.

Karlsson sai tilanteesta varoituksen. Se oli hänelle kauden toinen (ensimmäinen tuli Rukalla) ja tarkoitti kolmen minuutin aikasakkoa. Karlsson päätti tämän jälkeen jättää kiertueen kesken. Digginsin sprinttikisa meni pieleen ja hän putosi kokonaistilanteessa kolmanneksi.

– Aion mennä nyt pyytämään anteeksi, Karlsson sanoi Sportbladetille kisan jälkeen katuvasti.

Ruotsalainen tuli mielestään liian tiukasti kurviin ja hänellä ei ollut mitään paikkaa, mihin mennä. Norjan Tiril Udnes Weng sanoo, että Karlsson toimi holtittomasti. 

– Se ei ollut hyvää toimintaa Fridalta. Diggins on voittajasuosikki tänään ja hänen kisansa pilataan. Tunnen sääliä Jessietä kohtaan. Toivon, että hän (Karlsson) ei tee samaa uudestaan, Udnes Weng sanoo.

Heidi Weng oli samoilla linjoilla Karlssonin ja Digginsin tilanteesta.

– En itse nähnyt tilanne, joten en voi kommentoida sitä, mutta näin, että Jessie oli verinen tullessaan maaliin. Kysyin häneltä, että oliko hän kunnossa ja hän oli sitä. Sitä pitää käyttäytyä ja jos estät toista niin paljon, joten niin se menee, Weng totesi.

– Kolme minuuttia voi tuntua tylyltä, mutta kuten sanoin, niin sinun tulee käyttäytyä, Weng jatkoi.

Tour de Ski huipentuu maanantaina ja tiistaina Val di Fiemmessä. Maanantaina on vuorossa naisten kymmenen ja miesten 15 kilometrin yhteislähdöt. Tiistaina on kiertueen päättävä loppunousu.

Lue myös:

    Uusimmat