Ampumahiihdon MM-kisoissa kiehuu – ruotsalaistähdelle rankkaa ryöpytystä: "Todella epäurheilijamaista"

Ampumahiihdon MM-kilpailut Sloveniassa käynnistyivät keskiviikkona sekaviestillä, eikä kohulta säästytty.

Norja vei voiton ylivoimaisesti ennen Itävaltaa, mutta etenkin kolmossijasta käytiin tulinen kamppailu. Ruotsin ankkuri Hanna Öberg sivakoi maaliin vain viisi kymmenystä ennen Ukrainan Olena Pidrushnaa.

Kilpailun jälkeen kovilla kierroksilla käynyt Pidrushna väitti olympia- ja MM-kultaa urallaan voittaneen Öbergin estelleen häntä. Sport-express.ru:n mukaan Pidrushna sanoi yrittäneensä ohittaa Öbergiä viimeisellä osuudella, mutta tämä sulki toistuvasti ohitusmahdollisuudet.

Ruotsalainen lähti viimeiseltä ampumapaikalta matkaan hieman ukrainalaisen edellä.

– Koetin vaihtaa linjaa, mutta hän alkoi liikkua ja ajoi minut pois uralta, Pidrushna sanoi.

– Huusin "hop, hop", mutta sillä ei ollut vaikutusta. Aina kun hän huomasi, että lähden ohittamaan, hän leikkasi eteeni. Sitä tapahtui useita kertoja. Se oli todella epäurheilijamaista toimintaa. En ole 20 vuoden aikana nähnyt samanlaista käytöstä.

Loppukirikamppailussa Pidrushna jäi lopulta Öbergin taakse.

– Yritin kiertää oikealta ja vasemmalta, mutta sama toistui.

Aftonbladetille puhunut Öberg kertoo Pidrushnan olleen äkäinen kilpailun jälkeen. Ruotsalainen kuittasi ukrainalaisen väitteet viileästi.

– Kuulosti siltä, että häntä ärsytti, kun en päästänyt häntä ohitseni. Mutta en missään vaiheessa aikonut antaa hänen ohittaa minua ilmaiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat