Mainos

Amerikkalaisyhtiö: Klooniraskaudet edenneet jo pitkälle

Ihmisen kloonaamista tutkiva amerikkalainen Clonaid-yhtiö kertoi tänään, että se on käyttänyt kloonattuja munasoluja raskauden aikaansaamiseen. Yhtiön mukaan useat äidit odottavat kloonivauvaa ja raskaudet ovat edenneet jo kolmannelle kuukaudelle tai sen yli.

Ranskalainen kemisti Brigitte Boisselier Clonaidista kertoi puhelinhaastattelussa uutistoimisto AFP:lle, että koeputkihedelmöitetyt munasolut istutettiin äiteihin helmi- ja maaliskuussa. Boisselier kieltäytyi kuitenkin kertomasta, kuinka monta raskautta on meneillään tai kuinka paljon keskenmenoja on tapahtunut.

Clonaidin varatoimitusjohtaja Thomas Känzig kertoi heinäkuussa Tokiossa, että yhtiöllä on 10-20 asiakasta ja viitisenkymmentä"äitiä, jotka ovat suostuneet kloonatun munasolun istuttamiseen kohtuunsa.

Useat tutkijat ovat varoittaneet ihmisen kloonaamiseen liittyvistä vaaroista. Heidän mukaansa kloonatuilla ihmisillä olisi normaalia suurempi riski saada perinnöllisiä tauteja tai sairastua vakavasti. Lisäksi keskenmenon riski raskauden aikana on tutkijoiden mukaan huomattavasti normaalia suurempi.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.