Amerikkalaisteinin kuvaama video paljastaa, miltä koronaviruksen testaaminen näyttää: "Oletin, että vanupuikko menisi vain parin sentin syvyyteen..."

Yhdysvaltalainen teinityttö kuvasi sosiaalisen median kanavaan TikTokiin videon käynnistään koronavirustestissä.

Shelby-niminen 17-vuotias tyttö hakeutui Yhdysvalloissa koronavirustestiin saatuaan virukseen viittaavia oireita. Asiasta uutistoi Buzzfeed.

– Nenäni vuosi, keuhkoni tuntuivat ahtailta, yskin ja minulla oli kuumetta. Lisäksi minun oli hieman vaikea hengittää, Shelby kertoo Buzzfeedille.

Tyttö oli viime aikoina matkustellut Las Vegasissa ja Kaliforniassa, mikä aiheutti erityistä huolta Shelbyn vanhemmissa.

Pääsi koronavirustestiin

Vanhemmat soittivat paikalliseen terveydenhuoltoon, ja selittivät tyttärensä tilanteen.

– He eivät välittäneet käynnistäni Las Vegasissa, mutta koska minulla oli kaikki koronavirukseen viittaavat oireet ja olin käynyt Kaliforniassa, minulle myönnettiin lupa käydä testissä, Shelby kertoo.

Shelby ja hänen vanhempansa lähtivät ajamaan testauspaikalle. Yhdysvalloissa on järjestetty testipaikkoja, joihin ajetaan autolla ja saapuminen ilmoitetaan puhelimitse. Tämän jälkeen hoitaja tulee paikalle ja ottaa näytteen autossa istuvasta henkilöstä.

Shelby kuvasi testauksen nuorten suosimaan TikTok-palveluun. Video levisi viraaliksi, saaden yli 15 miljoonaa näyttökertaa.

Testitulos oli negatiivinen

Shelby kertoi testauksen kulusta. Hänen mukaansa testaus oli hyvin epämukavaa ja jopa kivuliasta.

– Ensin he laittoivat sormeeni elektronisen laitteen ja mittasivat kuumeeni. Sitten he ottivat kurkustani näytteen vanupuikolla. Se oli epämukavaa, mutta ei kivuliasta, tyttö kertaa.

– Lopuksi he ottivat näytteen syvältä nenästäni. Oletin, että vanupuikko menisi vain parin sentin syvyyteen, ja testaus olisi hieman epämukavaa. Vanupuikko työnnettiinkin syvälle nenääni, ja se oli kivuliasta, Shelby kertoo.

Shelbyn silmät kostuivat ja hän yökkäili. Tyttö yritti kuitenkin pysyä urheana TikTok-videollaan.

Shelby sai kuulla tulokset seuraavana päivänä, ja testitulos näytti hänen onnekseen negatiivista.

Lähde: Buzzfeed

Lue myös:

    Uusimmat