Amerikkalaispari sai viitoset – neljä vauvoista identtisiä

Miten erottaa identtiset kolmoset toisistaan? Tämän kikan on nähnyt jo 16 miljoonaa katsojaa 1:53
KATSO MYÖS: Miten erottaa identtiset kolmoset toisistaan? Perhe keksi simppelin tavan.

Amerikkalaispariskunta sai hiljattain viitoset, joista neljä oli identtisiä tyttöjä.

Mississippiläinen pariskunta sai kerralla viisi lasta, kun Haylee Ladner synnytti viitoset helmikuun 16. päivänä missisippiläisessä sairaalassa, uutisoi Independent. Sairaala kertoo sivuillaan, että vauvat saapuivat maailmaan keisarileikkauksella.

Ensin syntyi tytär Adalyn Elizabeth, ja tämän jälkeen Adalynin kolme siskoa Everleigh Rose, Malley Kate sekä Magnolia Mae. Sisarusten veli Jake Easton saapui viimeisenä.

Synnytyksessä avustanut lääkäri Rachael Morris kertoo raskauden olleen "varsin harvinainen". Morrisin mukaan raportit spontaaneista viitosista vaihtelevat, mutta todennäköisyys on noin 1:60 000 000. Jo pelkästään identtiset neloset ovat todella harvinaisia, Morrisin mukaan niitä raportoidaan noin kerran per 10–15 miljoonaa raskautta.

Ennen raskautta pariskunnalla oli vaikeuksia hedelmöittyä ja Haylee koki yhden keskenmenon. Lopulta pari päätyi inseminaatioon, ja yksi hedelmöittyneistä munasoluista jakautui neljään.

Ladnerit esiintyivät sairaalan tiedotustilaisuudessa.Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Nyt saan olla äiti viidelle"

Sairaala valmistautui hyvissä ajoin synnytykseen, ja tiimi oli valmis tulemaan paikalle heti synnytyksen alkaessa. 

– Olimme viikkoja valmiina tätä synnytystä varten, vastasyntyneiden osastoa johtava lääkäri Mobolaji Famuyide totesi.

Sairaalan tiedotustilaisuudessa Haylee kertoi hedelmällisyysongelmistaan ja kutsui viittä lastaan "ihmevauvoiksi".

– En uskonut saavani koskaan mahdollisuutta tulla äidiksi edes yhdelle vauvalla, ja nyt saan olla äiti viidelle, hän ihmetteli.

Shawn-isä puolestaan muisteli hetkeä, jollojn pariskunta sai tietää saavansa kahden lapsen sijaan viisi.

– Lääkäri sanoi, että "en ole koskaan ennen nähnyt tällaista". Se on jotain, mitä et halua hänen sanovan, ja hän jatkoi selittämällä, että sen sijaan, että saisimme kaksoset niin kuin luulimme, oli mahdollisuus, että saisimme viisi [lasta].

Äiti ja vauvat voivat hyvin, mutta vauvojen pitää kasvaa vielä ennen kotiutumista. Yahoo-sivuston mukaan perhe aikoo jakaa kuvia vastasyntyneistä vasta, kun koko perhe on päässyt kotiin.

Lue myös:

    Uusimmat