Amerikkalaismies halusi ökysormuksen takaisin kihlojen purkauduttua – näin päätti oikeus

Kihlasormusta ei saa myydä, jos häitä ei tulekaan, päätti oikeusistuin Alabamassa.

Toisinaan kihlaukset eivät kestä. Arvokasta kihlasormusta ei kuitenkaan kannata suutuspäissään mennä myymään – niin ei nimittäin saa tehdä, päätti oikeusistuin Alabamassa.

– On käynyt ilmi, etteivät timantit ole ikuisia, jos siis purat kihlauksen, paikallisuutiskanava naljaili.

Mies kosi kymppitonnien sormuksella jouluaattona

Yhdysvaltalaisoikeudessa käsiteltiin KBXT-kanavan mukaan sitä, saako arvokkaan kihlasormuksen myydä kihlauksen purkauduttua. Mies oli kosinut mielitiettyään jouluaattona 2018. Sormuksen arvo oli 32 000 dollaria, siis lähes 30 000 euroa, ja koru oli tarjoiltu rakkaalle joulukoristeen sisällä.

Nainen vastasi myöntävästi, mutta päätti sitten kihlauksen vuonna 2019. Mies pyysi sormusta takaisin eron jälkeen, mutta nainen kieltäytyi; hän väitti heittäneensä sormuksen veteen.

Myöhemmin nainen tunnusti, että kihlojen purkauduttua hän oli myynyt sormuksen noin 10 000 dollarilla.

Katso myös: Juuttuiko sormus sormeen? Näin se lähtee irti Juttu jatkuu videon jälkeen.

Juuttuiko sormus sormeen? Näin se lähtee irti 1:02

Nainen sai epäreilua rahallista etua

Alabamalaisoikeuden päätöksen mukaan sormus olisi pitänyt antaa takaisin miehelle. Oikeuden mukaan nainen sai epäreilua rahallista etua miehen kustannuksella, koska ei palauttanut sormusta, tai rahaa sen arvosta.

Oikeus katsoi, että sormuksen antamisen ehtona oli avioliitto, joka ei toteutunut, ja siksi koru olisi pitänyt palauttaa. Päätös kumoaa aiemman Baldwinin piirikunnan päätöksen, joka oli samaa mieltä naisen kanssa ja piti sormusta joululahjana, johon ei siten liittynyt ehtoja.

Suomessa sormuksen saa myydä; Ylen vuoden 2015 artikkelin mukaan moni myykin sormuksensa suhteen päätyttyä kultasepänliikkeeseen. Yhdysvaltain eri osavaltioissakin säännökset vaihtelevat.

Katso myös:  Voro iski kaupassa ja kähvelsi vihkisormukset – tapaus ratkesi vain hetkeä ennen häitä:

Voro iski kaupassa ja kähvelsi vihkisormukset – tapaus ratkesi vain hetkeä ennen häitä 1:35

Lähteet: Kbtx.com, Kiro7.com

Lue myös:

    Uusimmat