Amerikkalaiset suuntasivat vaaliuurnille supertiistaina – Mahlon Tucker, 70, äänesti Trumpia

Näin amerikkalaiset kertovat äänestävänsä esivaaleissa – 70-vuotiaan Mahlon Tuckerin ääni meni Trumpille 1:42
Katso video: Näin amerikkalaiset kertovat äänestävänsä esivaaleissa – 70-vuotiaan Mahlon Tuckerin ääni meni Trumpille

Yhdysvalloissa äänestys on alkanut 15 osavaltion esivaalipäivänä, niin sanottuna supertiistaina.

Esivaaleissa äänestetään republikaanien ja demokraattien puolueiden presidenttiehdokkaista, eli käytännössä Donald Trumpista ja Joe Bidenistä.

Reutersin haastattelemat demokraattien äänestäjät Alabaman Montgomeryssä valitsivat Joe Bidenin seuraavaksi presidentikseen esivaalissa.

Osavaltio joutui Yhdysvaltain lisääntymisoikeuskeskustelun keskelle sen korkeimman oikeuden päätettyä 16. helmikuuta, että hedelmöityshoidoilla luodut, pakastetut alkiosolut tulisi kohdella lapsina.

– Tunnen ihmisiä, joiden hedelmöityshoidot ovat kesken ja ne on lopetettu kesken. Sydämeni särkyy heidän puolestaan, kertoo demokraatteja äänestänyt Drew Waldrop.

Pohjois-Carolinasta tukea Trumpille

70-vuotias, eläköitynyt varastotyöntekijä Mahlon Tucker, puolestaan sanoo äänestäneensä entistä presidenttiä Donald Trumpia. Tucker perustelee valintaansa muun muassa hintojen nousulla.

– Kun hän oli virassa viimeksi, taloustilanne oli parempi ja hinnat olivat matalampia. Maalaisjärkikin sen sanoo, että Biden pilaa maamme ollessaan virassa.

Katso yllä olevalta videolta haastatteluja ympäri Yhdysvaltoja, joissa amerikkalaiset kertovat ketä äänestävät ja miksi!

Supertiistai: Yhdysvalloissa 15 osavaltiota äänestää puolueiden presidenttiehdokkaista 2:41
Katso Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppisen raportti supertiistaina Alabamasta!

Lue myös:

    Uusimmat