Amerikkalainen opettaja ei halua koulujen avautuvan – kirjoitti hätkähdyttävän protestin: "Jätti heidät yksin, eristyksissä ja hengityskoneessa..."

14 arkista asiaa, jotka korona muutti ällöttäviksi 1:15
Muistatko edes, milloin viimeksi kättelit jotakuta? 14 arkista asiaa, jotka korona muutti ällöttäviksi.

Amerikkalaisopettaja julkaisi oman muistokirjoituksensa, koska on huolissaan koulujen avaamisesta Yhdysvalloissa.

Opettaja Whitney Reddick on huolissaan koulujen aukeamisesta syksyllä. Koronapandemia ei ole Yhdysvalloissa ottanut laantuakseen, ja Whitney ei haluaisi koulujen avautuvan. 

Floridalainen Whitney päätti protestoida erikoisella tavalla: hän kirjoitti Facebookiin oman kuolinilmoituksensa.

"Koska poika on niin nuori, hänen muistonsa äidistä haalistuvat..."

Muistokirjoituksessa Whitney kuvaili itseään rakastavaksi ja omistautuneeksi opettajaksi, äidiksi, tyttäreksi, vaimoksi ja ystäväksi, joka "jätti heidät yksin, eristyksissä ja hengityskoneessa". Hän kertoi lapsensa olleen vain vähän yli vuoden ikäinen, kun tämä "menetti äitinsä".

– Koska poika on niin nuori, hänen muistonsa äidistä haalistuvat, ja hänelle jäävät vain ne muistot, joka on vangittu filmille. Hänen sisimmässään on reikä, jota vain harvat lapset joutuvat kantamaan, Whitney kirjoitti.

"Hän joutui taipumaan valtaa pitävien tietämättömyyden edessä"

Whitney kertoo olleensa vahvatahtoinen ja omistaneensa aikaa itsensä kehittämiselle.

– Vaikka hän huusi viestiään kuuluvasti ja yritti pysyä tunteettomana, ja vaikka hän opiskeli faktoja ja tieteellistä tietoa, hän joutui taipumaan valtaa pitävien tietämättömyyden edessä, Whitney napauttaa.

– Whitney palasi töihin, teki parhaansa täyttääkseen kaikki roolit, jotka hänen kannettavakseen annettiin: [hän oli] opettaja, covid-vartija, ihmiskilpi, palomies, sosiaalityöntekijä, sairaanhoitaja ja hoivaaja, mutta työmäärä heikensi häntä, ja niin virus sai juurtua. Whitney otettiin meiltä.

Lopussa Whitney pyysi lähettämään terveisiä valtaapitäville, kuten kuvernöörille.

Toivoo muidenkin puhuvan suoraan

Whitney kertoi Yahoolle olleensa kouluhallituksen kokouksessa ja saaneensa sieltä idean protestoida. Uutisista hän luki, että jotkut opettajat ovat kirjoittaneet oman muistokirjoituksensa herätelläkseen ihmisiä.

– Hätkähdin ja ajattelin "vau, tuo menee aika pitkälle", Whitney kuvaili Yahoolle.

Mitä enemmän hän asiaa ajatteli, sitä paremmalta radikaali idea kuitenkin kuulosti. Hän toivoo, että voisi muistokirjoituksellaan kannustaa kaikkia puhumaan ääneen ajatuksistaan ja vallitsevasta tilanteesta.

– Oli aika tälle, koska muut taktiikat eivät ole toimineet.

Whitney toivoo, että etäopetusta jatkettaisiin, kunnes korona osoittaa Floridassa laantumisen merkkejä. Nainen myös kertoo ymmärtävänsä, että tilanteen huomioonottaen jotkut pitävät hänen tekstiään asiattomana. Hän kuitenkin huomauttaa, että koronavirus voi olla kohtalokas.

– Minä en ehkä kuole, mutta joku tulee menehtymään. En voi kuvitella sitä, kun ajattelen henkilöstöä bussikuskista huoltohenkilöstöön ja ruokalan työntekijöihin, Whitney sanoo.

Tekstistään huolimatta Whitney korostaa, ettei hylkää oppilaitaan, ja aikoo palata töihin.

Lue myös:

    Uusimmat