Yhdysvalloissa lähes 1 400 uutta koronakuolemaa – Trump silti optimistinen tilanteen suhteen: "Korona on katoamassa pois"

Trump: Koronakriisi menee pahempaan suuntaan ennen tilanteen paranemista 0:47
Katso myös video: presidentti Trump totesi heinäkuussa koronatilanteen pahenevan, ennen kuin tilanne paranee.

Trump: Koulujen tulisi olla auki. 

Yhdysvalloissa on raportoitu viimeisen vuorokauden ajalta 1 399 uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa, selviää Johns Hopkins -yliopiston seurannasta. Luvut on tarkistettu ja päivitetty varhain torstaiaamuna.

Yhteensä maassa on vahvistettu 158 171 koronakuolemaa. Uusia tartuntoja vahvistettiin viimeisen vuorokauden ajalta 57 540. Yhteensä koronavirustartuntoja on todettu Yhdysvalloissa reilut 4,8 miljoonaa, mikä on määrällisesti eniten koko maailmassa.

Synkistä luvuista huolimatta Yhdysvaltain presidentti Donald Trump suhtautui keskiviikkona asiaan toiveikkaasti.

– Tämä asia (koronavirus) on katoamassa pois. Se katoaa, kuten asiat katoavat, ja minun näkemykseni on, että koulujen tulisi olla auki, Trump sanoi.

Floridassa toiseksi eniten tartuntoja

Koronaviruksen tartuntamäärät ovat lähteneet viime aikoina uudelleen nousuun useissa osavaltiossa kesäkuusta lähtien. Aiemmin erityisesti New Yorkia kurittanut tauti on levinnyt nyt etelän ja lännen osavaltioissa.

Eteläisessä Floridan osavaltiossa on todettu yli puoli miljoonaa koronavirustartuntaa, osavaltion terveysviranomaiset kertoivat paikallista aikaa keskiviikkona.

Yhteensä tartuntoja on vahvistettu 502 739 kappaletta. Koronavirukseen liittyviä kuolemia on raportoitu osavaltiossa yli 7 600. 21 miljoonan asukkaan Floridassa on eniten tartuntoja Yhdysvalloissa Kalifornian osavaltion jälkeen.

Kaliforniassa on lähes kaksinkertainen määrä asukkaita. Uusia tartuntoja sen sijaan raportoitiin vain reilut 5 400 viimeisen vuorokauden ajalta. Viime viikkojen ajan uusia tartuntoja on todettu noin 10 000 päivässä.

Syynä uusien tartuntojen vähäisyyteen on todennäköisesti se, että testaus oli lähes pysähdyksissä viimeisen viikon aikana Yhdysvaltojen itärannikon yli pyyhkäisseen Isaias-hirmymyrskyn takia.

Koronatestauskeskuksia suljettiin viime viikolla lähestyneen myrskyn takia. Myrsky kulki osavaltion ohi viikonlopun aikana.

Lue myös:

    Uusimmat