Älypuhelinpelit suursuosiossa naisten keskuudessa – Tässä ovat suosituimmat pelit!

Mobiilipelien pelaaminen on kasvattanut suuresti suosiotaan naisten keskuudessa viime vuosien aikana.

Vuosittain Tampereen yliopistolla tutkittavan Pelaajabarometrin mukaan vuonna 2013 peräti 88 prosenttia suomalaisista pelasi aktiivisesti jotain peliä. Tutkimuksesta selvisi, että kolmasosa suomalaisista pelaa säännöllisesti jotain digitaalista peliä. Melkein puolet vastaajista arvioi pelaavansa ainakin joskus mobiilipelejä.

Naiset pelaavat selvästi miehiä enemmän mobiilipelejä. Naisten suosituimpien pelien listalle mahtuivat suositut mobiililaitepelit kuten Candy Crush, Bejeweled Blitz, Sanajahti, Angry Birds ja Hay Day. Kyseisiä pelejä pelataan paljon myös Facebookin kautta.

Naisten suosituimmat pelit vuonna 2013

1. Pasianssipelit

2. Mahjong-pelit

3. Angry Birds

4. Candy Crush

5. The Sims

6. Sanajahti

7. Veikkauksen pelit (lähinnä Lotto)

8. Beweled Blitz

9. Sudokut

10. Hay Day

Lähde: Tampereen Yliopisto, Informaatiotieteiden yksikkö, Pelaajabarometri 2013

Miehet suosivat enemmän konsolipelejä kuten NHL:ta ja Grand Theft Autoa. Miehet pelaavat myös selkeästi enemmän Veikkauksen pelejä kuin naiset. Toisaalta molemmat sukupuolet pelaavat ylivoimaisesti eniten pasianssipelejä tietokoneella tai mobiililaitteella.

Älypuhelinsovellusten analysoimiseen keskittynyt sivusto Distimo laittoi tammikuun alussa älypuhelinsovelluksia suosituimmuusjärjestykseen. Angry Birds ja Candy Crush Saga menestys selvästi jatkuu yhä. Listalle mahtui myös uusia pelejä, kuten suomalaisen Supercellin Clash of Clans. Supercellin Hay Day -niminen peli on myös suosituimpien pelien listalla.

Lue myös:

Teksti Nita Makkonen, nita.makkonen@mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat