Alpakka­tapahtuman taustoista uutta tietoa – järjestäjä halusi viedä huomion 612-kulkueelta

Helsingin Töölöntorille itsenäisyyspäivänä järjestetyn alpakkatapahtuman taustoista on ilmennyt uutta tietoa.

Aleksi Pahkala, joka oli yksi alpakkatapahtuman järjestäjistä, kirjoitti jo marraskuussa suljetussa Facebook-ryhmässä, että tapahtumalla voisi saada median ja ihmisten huomion pois 612-soihtukulkueesta ja saada mielenosoituksen siirtymään muualle.

– Henkilökohtaisesti olen miettinyt, että kaiken huomion keskittäminen pois 612- ja 'kohti vapautta (lol) -miekkareista voisi olla paras keino ignoorata äärioikeiston hommat täysin ja kiinnittää median huomio ihan muuhun. Poliisi tullee ohjaamaan molemmat miekkarit ihan muualle kuin miekkareilla on tarkoitus mennä.

– Lapsille ei oikein ollut mitään kunnollista vielä tarjolla, siksi "huolestuneet töölöläiset" -ryhmä yrittää pikakaistalla varata Töölöntoria hyvän tuulen tapahtumaksi klo 17–20, jonne tulee alpakoita halittavaksi ja kaikkea muuta söpöä. Silloin Töölöntorilla ei voi kokoontua mielenosoitukseen, Pahkalan kirjoitus Facebook-sivulla jatkuu.

Pahkalan Facebook-kirjoituksen julkaisi perjantaina vasemmistolaiseksi tunnustautuva kulttuuritoimija Heikki Eskolablogissaan

Eskola kirjoittaa blogissaan omin silmin seuranneensa alpakkatapahtuman kehittymistä ideasta toteutukseen Peli poikki! -jengi -Facebook-ryhmässä.

Aiemmin Pahkala on esimerkiksi Ylen haastattelussa kiistänyt, että alpakkatapahtumaa olisi suunniteltu vuosittaisen 612-kulkueen vastamielenosoitukseksi.

Soihtukulkueen takia alpakkatapahtuma joutui väistymään Töölön jalkapallostadionille. Perjantaina Poliisihallitus kertoi selvittävänsä, toimiko Helsingin poliisi oikein, kun lastentapahtuma joutui väistymään.

Alpakkatapahtuman järjestänyt Töölön lapselliset -ryhmä kiistää Twitterissä yrittäneensä estää 612-kulkueen kokoontumisen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja