Mainos

Alpakka­tapahtuman taustoista uutta tietoa – järjestäjä halusi viedä huomion 612-kulkueelta

Helsingin Töölöntorille itsenäisyyspäivänä järjestetyn alpakkatapahtuman taustoista on ilmennyt uutta tietoa.

Aleksi Pahkala, joka oli yksi alpakkatapahtuman järjestäjistä, kirjoitti jo marraskuussa suljetussa Facebook-ryhmässä, että tapahtumalla voisi saada median ja ihmisten huomion pois 612-soihtukulkueesta ja saada mielenosoituksen siirtymään muualle.

– Henkilökohtaisesti olen miettinyt, että kaiken huomion keskittäminen pois 612- ja 'kohti vapautta (lol) -miekkareista voisi olla paras keino ignoorata äärioikeiston hommat täysin ja kiinnittää median huomio ihan muuhun. Poliisi tullee ohjaamaan molemmat miekkarit ihan muualle kuin miekkareilla on tarkoitus mennä.

– Lapsille ei oikein ollut mitään kunnollista vielä tarjolla, siksi "huolestuneet töölöläiset" -ryhmä yrittää pikakaistalla varata Töölöntoria hyvän tuulen tapahtumaksi klo 17–20, jonne tulee alpakoita halittavaksi ja kaikkea muuta söpöä. Silloin Töölöntorilla ei voi kokoontua mielenosoitukseen, Pahkalan kirjoitus Facebook-sivulla jatkuu.

Pahkalan Facebook-kirjoituksen julkaisi perjantaina vasemmistolaiseksi tunnustautuva kulttuuritoimija Heikki Eskolablogissaan

Eskola kirjoittaa blogissaan omin silmin seuranneensa alpakkatapahtuman kehittymistä ideasta toteutukseen Peli poikki! -jengi -Facebook-ryhmässä.

Aiemmin Pahkala on esimerkiksi Ylen haastattelussa kiistänyt, että alpakkatapahtumaa olisi suunniteltu vuosittaisen 612-kulkueen vastamielenosoitukseksi.

Soihtukulkueen takia alpakkatapahtuma joutui väistymään Töölön jalkapallostadionille. Perjantaina Poliisihallitus kertoi selvittävänsä, toimiko Helsingin poliisi oikein, kun lastentapahtuma joutui väistymään.

Alpakkatapahtuman järjestänyt Töölön lapselliset -ryhmä kiistää Twitterissä yrittäneensä estää 612-kulkueen kokoontumisen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja