Mainos

Alkoi syödä ehkäisypillereitä – kuvat todistavat huikean muutoksen naisen ihossa

Imgur-käyttäjä jakoi rohkeasti kuvat kasvoistaan ennen ehkäisypillereiden aloittamista ja aloittamisen jälkeen.

Jokainen pahoista iho-ongelmista kärsivä haluaisi mieluusti kuulla ratkaisun ongelmaansa – ja mieluiten kuvatodisteiden kera. Imgur-käyttäjä seventytimes vastaa tähän tarpeeseen uskomattomilla kuvilla, jotka todistavat hänen mukaansa sen, mihin ehkäisypillerit pystyvät. 

Pahasta aknesta kärsinyt nainen kertoo, että suuri syy ongelmaan on ollut vahvan Prednison-lääkkeen lopettaminen. Lääkkeellä voi hoitaa esimerkiksi astmaa tai punahukkaa. Lääkkeen lopettamisen ikäviin sivuvaikutuksiin kuuluvat kuitenkin pahat iho-ongelmat.

– Dermatologini vakuutti minulle, että minun pitäisi aloittaa Roaccutan-kuuri, nainen kertoi viime vuonna julkaisemiensa kuvien yhteydessä.

Roaccutan on vahvin mahdollinen aknelääke, jota käytetään, kun mikään muu ei auta. Tämänkin lääkkeen sivuvaikutukset voivat olla hankalat. Iho voi kuivua, ja lääke voi aiheuttaa myös erilaisia syntymävikoja, minkä vuoksi lääkekuurin yhteydessä pitää sitoutua syömään myös ehkäisyvalmisteita.

Moni valitsee ehkäisypillerit, ja niin teki myös tämä Imgur-käyttäjä. Nainen aloitti ehkäisypillerikuurin kuukautta ennen kuin aikoi alkaa syömään aknelääkettä, mutta iholla tapahtunut ihmeellinen muutos vakuutti hänet siitä, että lääke oli turha.

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa sen täältä. Next-nappia painamalla pääset selaamaan kuvia eteenpäin.

– Aloitin ehkäisypillerit kuukautta etukäteen. Viittä kuukautta myöhemmin ihoni ei ole koskaan näyttänyt paremmalta. Ei tarvinnut Roaccutania, nainen kirjoitti viime vuonna julkaisemiensa kuvien yhteydessä.

Muutoksia myös kaunedenhoitorutiineihin

Newyorkilaisen dermatologin Neal Schultzin mukaan ehkäisypillerit vähentävät ihon öljyntuotantoa, joka on yksi aknen suurimmista syistä. Vaikka tämä hoitomuoto ei sovi kaikille, on se kuitenkin hyvä testata ennen vahvan Roaccutan-kuurin aloitusta. Monet dermatologit pitävät aknelääkekuuria viimeisenä vaihtoehtona sen vakavien sivuvaikutusten vuoksi.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että myös ehkäisypillereillä voi olla ikäviä sivuvaikutuksia. Näihin lukeutuvat muun muassa painonnousu, migreeni ja mielialanvaihtelut. Lisäksi pillerit voivat nostaa verenpainetta.

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa sen täältä. Next-nappia painamalla pääset selaamaan kuvia eteenpäin.

Seventytimes kertoi kuvien yhteydessä tehneensä myös joitain muutoksia kauneudenhoitorutiineihinsa. Hän pesee kasvonsa ennen nukkumaanmenoa, ja tekee sen mieluiten suihkussa, jolloin on helpompi pestä kasvojen lisäksi kaula ja rintakin.

Kerran viikossa nainen laittaa kasvoilleen naamion ja vaihtaa tyynyliinan puhtaaseen. Hän on myös hankkinut juuri omille kasvoilleen sopivia meikkituotteita.

Lähteet: Popsugar, Imgur

***

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja