Dermatologi muistuttaa parhaasta keinosta säilyä nuorekkaana: "Ylivoimaisesti tehokkain"

Osaatko levittää aurinkovoidetta oikein? Moni tekee saman virheen – katso ohje 2:01
KATSO MYÖS: Osaatko kuitenkaan levittää aurinkovoidetta oikein? Moni tekee saman virheen.

Dermatologi vannoo aurinkovoiteen nimeen.

Moni pakkaa kaapit täyteen seerumeita ja voiteita säilyttääkseen nuorekkaan ulkonäön, mutta dermatologi Fayne Frey muistuttaa Fox Newsin haastattelussa yhden erityisen tuotteen merkityksestä. 

Frey nimittäin liputtaa auringolta suojautumisen puolesta. Jo kolme vuosikymmentä alalla työskennelleen dermatologin mukaan ainoa tuote, joka terveen, nuorekkaan ihon saavuttamiseen tarvitaan, onkin aurinkosuojavoide.

– Ainoa tuote, jota jokaisen pitäisi käyttää 365 päivää vuodessa, on aurinkovoide, hän sanoo.

– Se on ylivoimaisesti tehokkain anti-aging-tuote markkinoilla, joka edistää, ei vain ihon terveyttä,  vaan myös ihon ulkonäköä, Frey sanoo.

Dermatologi suosittelee aurinkovoiteen käyttöä myös kylminä talvikuukausina. Ja vaikka monet kauneustuotteet, kuten meikki- ja kosteusvoiteet sisältävät aurinkosuojakertoimen,  harva käyttää tuotteita niin paljon, että hyötyisi sen suojakertoimesta.

Freyn mukaan meikkivoiteen alle kannattaakin aina levittää aurinkovoidetta – ja runsaasti.

Dermatologi muistuttaa, että auringolle altistuminen voi aiheuttaa ihon pigmentaatiota sekä juonteita. Niinpä hän suositteleekin aurinkovoidetta ihan kaiken ikäisille.

Muista terveet elämäntavat

The Skincare Hoax -kirjan kirjoittanut Frey ei usko useiden eri voidepurkkien tehoon, vaan ennemminkin elämäntapavalintoihin.

– Terve iho imitoi tervettä elämäntyyliä, hän sanoo.

Tähän kuuluvat liikunta, hyvät yöunet ja ravintorikas ruokavalio. 

Anti-age-merkintöjä puteleistaan etsiville dermatologilla on huonoja uutisia.

– Totuus on, ettei tiede ole löytänyt yhtään ainesosaaa, joka kääntäisi ikääntymisprosessia. Se on väistämätöntä, ja se on peruuttamatonta.

"Vaseliini on monikäyttöisin ihonhoitotuote markkinoilla"

Frey myöntää, että toisin kuin moni muu kollegansa, hän ei suosittele normaalille iholle edes kasvojenpesuainetta. Mielipiteensä hän perustaa tutkimukseen, johon osallistui 500 naista. Puolet heistä käytti kasvojenpesuun pelkkää vettä ja heillä oli silti hyvä iho.

– En tiedä ketään, joka ei käytä puhdistusainetta, ja hänellä olisi huono iho sen vuoksi.

Jos iho on kuitenkin tulehtunut tai siinä on aknea, Frey suosittelee käymään dermatologin pakeilla sopivan ihonhoitorutiinin löytämiseksi. Kuivalle iholle hän suosittelee kosteuttavaa ihovoidetta ja vaseliinia.

– Vaseliini on monikäytöisin ihonhoitotuote markkinoilla, hän hehkuttaa.

Frey suosittelee vaseliinia erityisen kuiville kohdille ihossa, kuten kyynärpäille, polville tai halkeileville huulille.

– En voi kuvitella elämääni ilman sitä. 

Katso myös: Näin auringon haitat näkyvät ihollasi:

Lähde: Fox News

Lue myös:

    Uusimmat