Nainen lainasi meikkisiveltimiään toiselle ikävin seurauksin – varoittava esimerkki epähygieenisestä tavasta

Meikkipussin siivous: näin kauan kosmetiikka säilyy 2:06
KATSO MYÖS: Kosmetiikka ei säily ikuisesti. Nappaa vinkit meikkipussin siivoukseen!

Louaira jakoi sosiaalisessa mediassa ikävän kokemuksensa käytettyään likaisia meikkisiveltimiä, joista hän sai silsan kasvoihinsa.

Brittiläinen Louaira Dela Cruz, 22, on dokumentoinut sosiaaliseen mediaan ikävän ihotautikokemuksensa. Normaalisti naisen seuraajat ovat tottuneet siihen, että Louaira jakaa videoita säännöllisen useasti. Yllättäen nainen katosi sosiaalisesta mediasta useaksi päiväksi.

Omituisen hiljaiselon jälkeen Louaira jakoi seuraajilleen lopulta videon, jossa paljasti, ettei ole kuvannut videoita sosiaaliseen mediaan vähään aikaan, koska hänen kasvoissaan on omituinen tulehdus. Louairan tapauksesta uutisoi muun muassa New York Post.

– En tiedä, mitä tämä on, eivätkä lääkäritkään ole osannut kertoa sitä minulle, Louaira kertoo videollaan.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä

Louairan alakasvoihin on ilmestynyt kaksi vaaleanpunaista rengasmaista tulehdusta.

– Tuo on silsa. Miten lääkärit eivät ole osanneet kertoa sitä sinulle? Vau, eräs huolestunut käyttäjä kertoi Louairalle oitis.

Tällainen on silsa

Louaira julkaisi jatkovideon paria päivää myöhemmin, jossa hän itsekin vahvisti iho-oireiden johtuvan silsasta. Hän oli saanut diagnoosin ja lääkerasvan, jota hänen tuli käyttää säännöllisesti.

– Ihopäivitys, sillä tiedän, että jakaminen on välittämistä. Voitte uskoa, kun sanon, etten enää koskaan anna kenenkään lainata meikkisiveltimiäni tai -sieniäni, koska tämä on silsa, Louaira kertoo.

Ilmeisesti Louaira oli saanut silsan lainattuaan meikkivälineitään toiselle. Hän ei ollut pessyt niitä sen jälkeen.

Terveyskirjasto Duodecimin mukaan vartalon ja päänahan silsa on sieni-infektio. Silsa voi tarttua vartalolle ja päänahkaan esimerkiksi koti- tai lemmikkieläimistä, mutta joskus myös henkilöstä toiseen. Yhdysvaltain tautikeskus eli Center for Disease Control and Prevention kertoo, että likaiset pyyhkeet ja lakanat – ja joskus jopa meikkisiveltimet –, voivat levittää ihoinfektiota. Se näkyy yleensä rengasmaisena punoittavana alueena, jonka reunat voivat syyhytä. Terve.fi kertoo, että silsa on hyvin yleinen tautiryhmä.

Hoitamattomana silsa ei parane itsestään vaan leviää nopeasti, kuten Louairan tapauksessa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Jatkovideolla läiskät hänen kasvoillaan ovat levinneet ja lisääntyneet koko leuan alueelle.

Voi olla vaikea päästä eroon

Yhdysvaltain tautikeskus kertoo myös, että silsa paranee parissa viikossa, jos oikeanlaista lääkevoidetta tai -puuteria käytetään ohjeiden mukaisesti. Monet Louairan seuraajista ovat kuitenkin oman kokemuksensa mukaan eri mieltä ja kertovat, kuinka vaikeaa silsasta on päästä eroon.

–  Silsasta on painajaismaista yrittää päästä eroon. Sinun täytyy paneutua koko sielullasi lääkerasvan jatkuvaan käyttöön ja vaihtaa pyyhkeet päivittäin, eräs käyttäjä kommentoi.

Louairan onneksi hänen kasvojensa silsa näyttää paranevan hyvin. Muutamaa päivää myöhemmin hän jakoi päivityksen kasvojensa tilasta.

–  Toivottavasti pahin on ohi ja nyt vain paranen, hän kirjoitti videon saatetekstiin.

Varmaa on, ettei hän aio enää koskaan lainata meikkivälineitään muille ihmisille. Omat meikkisiveltimet on syytä puhdistaa, vaikkei niitä lainailisikaan muille: hiljattain kerroimme kosmetiikkayrityksen teettämästä tutkimuksesta, jossa selvisi, kuinka paljon bakteereja pesemättömissä meikkisiveltimissä oikein onkaan.

Katso myös: Näin peset meikkisienen

Puhdistuuko pinttynyt meikkisieni mikrossa? 1:11
Näin meikkisieni puhdistuu näppärästi.

Lue myös:

    Uusimmat