Mieletön muutos ihon kunnossa – näin teinityttö väittää parantaneen pahan iho-ongelmansa

Kivuliaan aknen kanssa kamppaillut teinityttö kertoo parantaneensa iho-ongelmansa vihreän teen ja hunajan avulla.

17-vuotiaan Hilda Paz Roblesin kamppailut kivuliaan kystisen aknen kanssa alkoivat viime vuoden huhtikuussa.

– Tähän päivään mennessäkään en tiedä, mikä sen aiheutti, teini kertoo Allure-sivustolle.

Hämmentyneenä tulehtuneesta ihostaan Robles kääntyi perheenjäsentensä neuvojen puoleen. Tätinsä ehdotuksesta Robles päätti kokeilla teetä, ja sekoitti vihreän teen joukkoon ripauksen hunajaa.

Robles kertoo käyttäneensä ihonsa hoidossa raakahunajaa. Hunaja.net-sivuston mukaan EU:n hunaja-asetus määrittää muun muassa hunajan kauppanimiä ja laatua, eikä kyseinen asetus tunne termiä "raakahunaja". Käytännössä suomalainen hunaja täyttää kuitenkin lähes aina ne määritelmät, joita niin kutsutulle raakahunajalle asetetaan.

"Monikaan ei usko minua"

Juotuaan teesekoitustaan kolme kertaa viikossa Rables kertoo pian huomanneensa ihonsa kunnossa huomattavaa eroa. Niinpä hän alkoi tehdä myös kasvonaamioita samoista raaka-aineista.

Roblesin naamiosekoitusta varten tulee tyhjentää muutama teepussi kulhoon ja sekoittaa joukkoon hunajaa. Naamio levitetään kasvoille. Robles kertoo antavansa naamion muhia puolesta tunnista pariin tuntiin. Aluksi hän käytti naamiota kolme kertaa viikossa parin kuukauden ajan, mutta sittemmin hän on vähentänyt käyttöä kertaan viikossa.

Robles jakoi Twitterissä vaikuttavan kuvaparin ihostaan ennen ja jälkeen tee-hunaja-hoitojen. Pian hänelle tulvi kyselyitä siitä, miten hän oli onnistunut ihonhoidossaan niin hyvin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Mutta voiko se oikeasti toimia?

– Monikaan ei usko minua, Robles kertoo.

– En sano, että se toimii kaikilla, koska kokeilin niin monia asioita ennen sitä, eikä mikään toiminut.

Tiede tukee teinitytön kokemuksia

Vaikka kaikki eivät uskokaan näin simppeliin hoitokeinoon, sen toimivuudelle on tieteellistäkin näyttöä. Vihreän teen antioksidantit voivat kirkastaa ihoa ja suojata sitä vapailta radikaaleilta. Erään eteläkorealaisen, vuonna 2013 tehdyn tutkimuksen mukaan vihreä tee on kenties tehokkaampi aknen karkottaja kuin useimmat lääkkeet.

Hunajan puolestaan tiedetään vähentävän punaisuutta, parantavan tulehduksia ja tappavan aknea aiheuttavia bakteereja. 

Robles vannoo nimenomaan näiden kahden tuotteen nimeen, mutta hänen ihonhoitorutiineihinsa kuuluvat myös kasvojen puhdistusaine, kosteusvoide, kasvosuihke sekä kasvovesi.

Lähteet: AllureIndependent

***

Katsomo-video ei ole saatavilla

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.