Mainos

Aloitteleva kuski Nino, 19, joutui pulaan – konkarikuljettajan pyyteetön auttaminen ällistytti nuorukaisen

– Välillä kuulee tarinoita pyyteettömästä auttamisesta. Nyt se osui ensimmäistä kertaa omalle kohdalleni. Jäi kyllä todella hyvät fiilikset, kertoo Nino Ärling MTV:lle.

Juuri ajokortin saanut Nino Ärling oli viikonloppuna ajelemassa Loviisasta Turkuun ystävän 18-vuotisjuhliin. Sitten matka katkesi ojaan. Ärling oli ensimmäistä kertaa liikenteessä talvikelillä.

– Ramppi sitten siinä yllätti ja tuli nopeammin kuin muistinkaan ja käännyin rampille liian suurella tilannenopeudella olosuhteisiin nähden. Painoin vähän jarrua, jonka seurauksena menetin auton hallinnan ja suistuin autolla ojaan. Mulle ei käynyt onneksi mitään, vaikka auto vähän tömähtikin. Ainakin parikymmentä autoa meni ohi, kunnes yksi mies pysähtyi ja jäi auttamaan, päivitti Ärling Facebookissa. Tarinaa on peukutettu lähes 23 000 kertaa ja se on jaettukin yli 1200 kertaa.

– Olin avuttomana tien poskessa ja mietin, että mitä nyt teen. Mies kysyi onko minulla narua. Ei ollut. Löysimme kuitenkin pressun, jonka avulla saimme auton pois ojasta. Seurasin miestä hänen kotipihaansa ja sain jättää auton heidän vieraspaikalleen. Olin jo ihan stressissä, kun minulla ei ollut rahaa taksiin.

Hellää huolenpitoa

Auttajien kotiin lämmittelemään päässeen Ärlingin huoli alkoi jo hieman helpottaa.

– Join kahvit ja soitin vanhemmilleni, mutta pienoisessa shokissa oli vaikea puhua, joten mies kysyi, että haluanko, että hän kertoo mitä on tapahtunut. Annoin hänelle puhelimen ja hän kertoi tapahtuneesta. Heillä oli pieniä lapsia ja miehellä olisi ollut muitakin kiireitä, mutta hän päätti hyvää hyvyyttään auttaa minua ensin.

Ärling kertoi tarinansa sosiaalisessa mediassa, jotta auttaminen tuli arkipäiväisemmäksi.

– Aikuiset voisivat auttaa nuorempia ja päinvastoin.

Kokemus auttaa liikenteessä ja Ärling aloittelevana kuskina ei tiennyt mitä pitäisi tehdä.

– Mies sanoi, että on itse ollut elämänsä aikana kolarissa seitsemän kertaa. Hän sanoi myös näkevänsä minussa itsensä nuorena ja halusi kiireessäkin auttaa. Hänen itsensä piti nähdä kaveriaan, mutta soitti ja sanoi, että nyt täytyy auttaa. Sitähän sanotaan, että Suomessa on velvollisuus auttaa, mutta eihän se aina niin mene.

Hyvä kiertämään

Ärling kertoo, että kun perheen lapset olivat syöneet, lähtivät he ajamaan hänen kaverinsa luo. Sinne oli noin 20 minuutin matka.

– Saavuttiin kaverini pihalle ja kysyin, että miten voin korvata tämän kaiken? Mies katsoi minua ja sanoi, että et mitenkään, kunhan lupaat että säkin autat jotain toista jos joskus näet jonkun toisen samassa tilanteessa. Kiittelin vielä siinä ja sitten hän lähti yhdessä lastensa kanssa kauppaan.

Ärling ei olisi voinut kuvitellakaan, että näin avuliaita ihmisiä on vielä olemassa.

– Mies ja hänen vaimonsa pelastivat kyllä päiväni.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.