Mainos

Alma Median lehdille yhteinen politiikan toimitus Helsinkiin

Luvassa on yksi Suomen suurimmista politiikan toimituksista. Uudistuksella ei ole henkilöstövaikutuksia.

Alma Media perustaa Kauppalehdelle ja maakuntalehdille yhteisen politiikan toimituksen Helsinkiin. Maakuntalehdistä toimitus palvelee Aamulehteä, Satakunnan Kansaa, Lapin Kansaa, Kainuun Sanomia ja Pohjolan Sanomia, joilla on yhteensä yli miljoona lukijaa.

Kymmenhenkisestä toimituksesta tulee yksi Suomen suurimpia politiikan toimituksia. Sen on määrä aloittaa työnsä ensi vuoden syyskuussa.

Kauppalehden vastaavan päätoimittajan Hannu Leinosen mukaan uudistuksella ei ole henkilöstövaikutuksia suuntaan tai toiseen. Väkeä ei vähennetä, eikä maakunnista ole toisaalta tulossa lisää toimittajia Helsinkiin.

- Tässä on tarkoitus kerätä Helsingissä olevat almalaiset toimittajat yhteen paikkaan. Ainoa mahdollinen lisärekrytointi on toimituksen esimies, mutta hänet saatetaan myös valita toimituksen sisältä, Leinonen kertoo.

Uudistuksen myötä Kauppalehden sisältö laajenee entistä enemmän yhteiskunnalliseen uutisointiin, mikä kasvattaa sivumäärää muutamalla sivulla. Leinosen mukaan uudistus ei kuitenkaan muuta Kauppalehden profiilia radikaalisti.

- Ehkä tässä mennään pari piirua yleissanomalehden suuntaan, mutta onhan meillä jo nyt ollut aika paljon poliittista aineistoa sivuillamme, Leinonen sanoo.

Ketjuyhteistyötä lisätään

Uudistus on osa Alma Median ketjutoimintastrategiaa, jossa konsernin lehdet tekevät yhteistyötä laatutason nostamiseksi ja tehokkuuden parantamiseksi. Uusi toimitus työskentelee Kauppalehden toimituksen yhteydessä.

Leinosen mukaan Helsinki on luonteva paikka paikka yhteiselle politiikan toimitukselle, sillä valtakunnallisen tason politiikan päätöksenteko keskittyy vahvasti pääkaupunkiin.

Alma Median lehdet tekevät jo nykyisin yhteistyötä talousuutisten saralla, sillä maakuntalehdet julkaisevat sivuillaan Kauppalehden talousjuttuja. Leinosen mukaan Alma Mediassa tutkitaan jatkuvasti, miten lehtien ketjuyhteistyötä voitaisiin hyödyntää.

- Tämä on yksi ketjuyhteistyön ilmenemismuoto, mutta ei varmasti viimeinen, Leinonen sanoo.

Uuden toimituksen perustamisen myötä Aamulehden ja Turun Sanomien sekä Satakunnan Kansan ja Etelä-Suomen Sanomien Helsingin-toimitusten yhteistyö päättyy. Alma Media on STT:n suurin omistaja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.