Alma Media: Toimitusjohtaja Kai Telanteen työsyrjintäsyyte hylätty käräjillä – oli kuitenkin livauttanut työhaastattelussa asiattomuuden

Pirkanmaan käräjäoikeus on hylännyt Alma Median toimitusjohtajan Kai Telanteen työsyrjintäsyytteen Aamulehden päätoimittajahakua koskevassa jutussa.

Oikeuden mukaan jäi näyttämättä, että Päivi Anttikoski olisi pudotettu päätoimittajahausta perheen asumisjärjestelyn takia. Oikeus katsoo sivuuttamisen syyn olleen se, ettei Anttikoski ollut valitsijoiden mielestä paras henkilö tehtävään.

–  Päätös Anttikosken osalta on tehty kesken valintaprosessin hyvin todennäköisesti sen vuoksi, että Anttikoski oli hakenut samaan aikaan myös valtioneuvoston viestintäjohtajaksi, oikeus toteaa.

Yhtä kommenttia pidettiin täysin epäasiallisena

Oikeus katsoi kuitenkin näytetyksi, että Telanne kommentoi syyttäjän kertomalla tavalla Anttikosken perheasioita.

–  Käräjäoikeus katsoo Anttikosken kertomuksen sekä sitä tukevan viestin perusteella, että Telanne on työhaastattelussa 4.12.2017 ilmoittanut omana kantanaan, ettei 10-vuotias poika pärjää ilman äitiään. Telanteen kommentti on tuossa tilanteessa eli työhaastattelussa ollut ajattelematon ja täysin epäasiallinen, oikeus toteaa.

Telanteen tavoin henkilöstöjohtaja Virpi Juvosen syyte hylättiin.

Lue myös:

    Uusimmat