Mainos

Alma Media ja Keskisuomalainen pohtivat yhdistymistä

Alma Media ja Keskisuomalainen vahvistavat keskustelevansa yhdistymisestä. Keskisuomalaisen hallitus käsittelee asiaa parhaillaan.

Alma Median mukaan keskusteluissa on meneillään alustava vaihe. Mahdollinen yhdistyminen toteutettaisiin sulautumalla. Yhdistyneenä Alman ja Keskisuomalaisen liikevaihto nousisi 390 miljoonaan euroon.

Alma julkaisee mm. Iltalehteä, Kauppalehteä ja Aamulehteä, Keskisuomalainen taas Keskisuomalaista ja Savon Sanomia.

Keskisuomalaisen hallitus koolla

Keskisuomalaisen hallitus on parhaillaan koolla keskustelemassa muun muassa mahdollisesta yhdistymisestä Alma Median kanssa. Kokouksen asialistalla on myös budjettiasioita, joten kokouksen kanta yhdistymiseen on tulossa vasta myöhään iltapäivällä.

Aamun Taloussanomien mukaan Keskisuomalaisen hallitus on suhtautunut Alma Median tarjoukseen ristiriitaisesti. Osa on hallituksesta halukas fuusioon, mutta osa vastustaa.

Hankkeessa aloitteellisena olleet Alma Median edustajat eivät ole halunneet kommentoida päivän mittaan asiaa yhtään sen enempää, kuin mitä pörssitiedotteissa on kerrottu.

Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne sanoi aamulla, ettei Alma ole laatinut hankkeen toteuttamiseen aikataulua. Alman hallituksen puheenjohtaja, Sammon konsernijohtajan varamies Kari Stadigh ei myöskään kommentoinut yhdistymisaietta. Sampo on yksi Alman suurimmista omistajista.

Telanne on Suomen Tietotoimiston hallituksen varapuheenjohtaja. Alma Media on STT:n suurin omistaja 28 prosentin osuudella ja Keskisuomalainen omistaa STT:stä 7,1 prosenttia.

Analyytikot: Raha ratkaisee yhdistymisen

Mediaa seuraavat analyytikot pitävät Alma Median ja Keskisuomalaisen yhdistymistä melko todennäköisenä. Ratkaisu riippuu siitä, suostuuko Alma maksamaan riittävän korkean hinnan Keskisuomalaisesta.

- Liiketoiminnallisesti fuusio olisi järkevä, mutta se riippuu taloudellisista yksityiskohdista. Yhtiöillä on toisiaan täydentävät alueelliset lehdet, ja synergiahyötyjä tulisi yleishallinnollisiin kuluihin, paperiostoihin ja ehkä toimitukselliseen sisältöön, arvioi analyytikko Jari Westerberg FIMistä.

Hintaneuvotteluissa Keskisuomalaisen heikkoutena on vähäinen kasvu. Yhtiö on keskittynyt lehdenkustannukseen sekä painotoimintaan, joten isoja kasvunäkymiäkään ei ole.

- Keskisuomalainen on toisaalta erittäin arvokas yhtiö, sillä on vahva kassavirta ja kannattavuus. Lisäksi se on perheyhtiö, joten siitä halutaan kyllä varmasti hyvä hinta, pohti OKO Pankin analyytikko Kimmo Stenvall.

Talentumille aikalisä

Tieto yhdistymisneuvotteluista tuli markkinoille täytenä yllätyksenä. Keskisuomalaisen osakekurssiin ei oltu ennakkoon leivottu spekulaatiolisää, sillä se käväisi pörssitiedotteiden jälkeen jopa 20 nousussa.

Paikallisten lehtitalojen fuusioneuvottelut eivät silti tienneet loppua kestoarvuuttelulle Alman ja Talentumin yhdistymisestä. Alman liikettä on odotettu jo pitkään, sillä sillä on ollut viitisen vuotta merkittävä siivu talousjulkaisuihin erikoistuneesta yhtiöstä.

- Jos fuusio toteutuu, tulee Talentumin Alma-ryhmään siirtämiseen aikalisä. Nopealla aikataululla on harvemmin resursseja tehdä kahta merkittävää fuusiota, vaikka rahaa riittäisikin, sanoi Stenvall.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.