Alle 15-vuotiasta poikaa epäillään törkeistä ryöstöistä Espoossa – uhkasi veitsellä lasta sekä ruokakaupan ja pikaruokaravintolan myyjiä

Alaikäisten tekemät ryöstöt räjähtivät kasvuun 5:02
Alaikäisten tekemät ryöstöt räjähtivät kasvuun vuonna 2019.

Keskiviikkona keskipäivällä Espoon Suurpellossa yritettiin useita ryöstöjä, joiden kohteeksi joutui lapsi, sekä ruokakaupan ja ravintolan myyjät. Poliisi epäilee teosta alle 15-vuotiasta poikaa, Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta kerrotaan.

Ilmoituksen saatuaan poliisi meni pikaruokaravintolaan usean partion voimin ja otti tekijät kiinni muutamassa minuutissa tekopaikan lähistöltä.

Poliisille on ilmennyt tapauksen tutkinnassa, että kaksi alle 15-vuotiasta poikaa oli liikkeellä yhdessä, ja vanhempi pojista oli yrittänyt ryöstää vastaan tulleelta lapselta polkupyörää.

Vanhempi poika oli näyttänyt lapselle kädessään ollutta veistä.

Lapsen isä näki tapahtumat ja otti pyörän takaisin.

Yritti ryöstää kaupan ja ravintolan

Sen jälkeen alle 15-vuotiaat pojat menivät suurpeltolaiseen ruokakauppaan. Vanhempi poika oli näyttänyt kaupan myyjälle veistä, ja yrittänyt saada kassasta rahaa. Teko kuitenkin epäonnistui ja pojat poistuivat paikalta.

Sitten he siirtyivät läheiseen pikaruokaravintolaan, jossa vanhempi poika yritti saada kassasta rahaa veitsellä uhaten.

Myyjä oli kuitenkin estänyt poikaa ottamasta rahaa, jolloin hän poistui mukanaan virvoitusjuomia. Poliisi otti pojat kiinni lähistöltä hetken kuluttua.

Poliisi: Vastusti väkivaltaisesti virkavaltaa

Poliisin mukaan vanhempi pojista vastusteli poliisia väkivaltaisesti poliisiasemalla. Kukaan ei loukkaantunut tapahtumien aikana.

Molemmat pojat olivat alle 15-vuotiaita, eli he eivät ole rikosoikeudellisessa vastuussa. Poliisi suorittaa kuitenkin asiassa tutkinnan nimikkeellä rikollisen teon tutkinta, jossa selvitetään tapahtumien kulku ja esimerkiksi mahdolliset vahingonkorvausvaatimukset.

Asiassa tehdään yhteistyötä sosiaali- ja terveysviranomaisten kanssa.

Nuorempi poika ei ollut poliisin selvityksen mukaan aktiviisesti mukana teoissa, joten pääepäilty on vanhempi kahdesta pojista.

Lue myös:

    Uusimmat