Alaikäiset ryöstelivät Espoossa ja Kirkkonummella – piponmyyntitilanne olikin ansa

Lapsivankien määrä kasvanut jyrkästi parissa vuodessa 4:12
Katso myös: Lapsivankien määrä kasvanut jyrkästi parissa vuodessa.

Poliisille on tullut loppuviikosta tietoon ainakin kaksi alaikäisten tekemää ryöstöä Espoossa ja Kirkkonummella. 

Nuorisojoukkion epäillään ryöstäneen Espoossa 17-vuotiaalta uhrilta arvokkaan vaatekappaleen viime perjantaina.

17-vuotias oli poliisin tiedotteen mukaan kävellyt kadulla kahden ystävänsä kanssa, kun vastaan tuli yli kymmenen hengen joukko nuoria. Joukko vaati uhkailemalla uhria antamaan hupparinsa. Joukon saatua hupparin haltuunsa se hajaantui eri suuntiin. Asiaa tutkitaan ryöstönä.

Piponmyyjät osoittautuivat ryöstäjiksi

Viime lauantaina poliisi sai hätäkeskukselta tehtävän Kirkkonummelle. Alle 15-vuotias nuori kertoi ilmoituksen mukaan, että häneltä oli viety olkalaukku ja käteistä rahaa.

Tapahtumat saivat poliisin tiedotteen mukaan alkunsa, kun uhri oli yrittänyt ostaa netissä myynnissä ollutta pipoa. Pipoa netissä myivät kaksi niin ikään alaikäistä poikaa, ja kauppapaikaksi sovittiin ulkoalue. Myyntihetkellä myyjät eivät kuitenkaan luovuttaneet pipoa, vaan ottivat uhrilta hänen käteiset rahansa ja lisäksi hänen päällään olleen laukun.

Tilanteessa sivullinen oli onnistunut tunnistamaan myyjinä esiintyneet pojat ja ilmoitti heidän olinpaikkansa poliisille. Partio palautti omaisuuden ja rahat uhrille. Tapauksen jatkotoimenpiteet siirtyvät lastensuojeluviranomaisen piiriin.

 

Lue myös:

    Uusimmat