Mainos

Neljää nuorta epäillään väkivaltaisesta ryöstelystä Espoossa – nuorin epäillyistä vain 12-vuotias

Poliisi epäilee neljää nuorta ryöstelystä Espoon Tapiolassa.

Epäillyt rikokset tapahtuivat poliisin mukaan elokuun 21. ja 28. päivän välillä eri puolilla Tapiolaa. Espoon poliisi kertoo asiasta tiedotteessaan.

Poliisin mukaan yhteensä kuudelta eri ihmiseltä vietiin väkivallalla uhaten tai väkivaltaa käyttäen pienehköjä summia rahaa. Poliisi tutkii tapauksia kolmena ryöstönä ja kolmena ryöstön yrityksenä. 

Nuorin teosta epäilty on poliisin mukaan 12-vuotias ja vanhin 16-vuotias. Poliisin mukaan nuoret ovat puhuneet kuulusteluissa.

– Epäillyt avasivat kuulusteluissa tapahtumien kulkua ja osallisuuttaan tapahtumiin. Jatkamme esitutkintaa ja teemme tässä tutkittavana olevassa asiassa tiiviisti yhteistyötä lastensuojelun kanssa, kertoo tutkinnanjohtaja Jyrki Kallio tiedotteessa.

Nuorten huoli heräsi

Poliisin mukaan ryöstöt ovat herättäneet huolta espoolaisnuorten keskuudessa.

– Jos nuori joutuu uhkaavan tilanteen tai esimerkiksi ryöstön kohteeksi, kannustan ilmoittamaan tapahtuneesta välittömästi hätäkeskuksen, Kallio sanoo tiedotteessa.

– Sekin toki sopii, että ottaa mahdollisimman pian tapahtumien jälkeen poliisin yhteyttä yhdessä esimerkiksi vanhempien kanssa, kuten osassa Tapiolan tapauksia tehtiin. Tärkeintä on saada tieto nopeasti poliisille, jotta me voimme auttaa.

MTV Uutiset kertoi noin viikko sitten tapauksesta, jossa espoolainen teinipoika joutui ryöstäjien uhriksi Tapiolassa.

Pojan äidin mukaan tilanne oli hyvin uhkaava. Hänen mukaansa tekijät olivat entuudestaan pojalle tuntemattomia ja ulkomaalaistaustaisia.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja