Poliisi tutkii: Kolme noin 15-vuotiasta poikaa ryösti kaksi ikätoveriaan Helsingissä – potkivat maassa makaavia uhreja päähän ja kuvasivat videolle

Poliisi epäilee kolmea noin 15-vuotiasta poikaa kahden ikätoverinsa törkeästä ryöstöstä Helsingin Kannelmäessä viime keskiviikkona 17. maaliskuuta.

Poliisin mukaan epäillyt lyöttäytyivät uhrien seuraan kauppakeskus Kaaren läheisyydessä ja käskivät heidän kävellä Kehä I:n varteen puukolla uhkaamalla.

Kehä I:n vieressä epäillyt alkoivat hakata ja potkia maassa makaavia uhreja.

– Osa potkuista kohdistui päähän, ja epäillyt kuvasivat tilannetta puhelimella, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss poliisin tiedotteessa.

Tässä yhteydessä epäillyt anastivat uhreilta myös omaisuutta.

Kumpikin uhreista ja yksi epäilty ovat 15-vuotiaita. Kaksi muuta epäiltyä puolestaan ovat alle 15-vuotiaita.

Poliisi on vanginnut 15-vuotiaan epäillyn, mutta kahta muuta ei ole vangittu, koska he ovat alle 15-vuotiaita.

Epäillään myös toisesta törkeästä ryöstöstä – poliisi pyytää havaintoja

Poliisi kertoo, että kolmea tekijää epäillään myös toisesta törkeästä ryöstöstä, joka on tapahtunut 8. helmikuuta samalla paikalla.

Tuolloin uhreja oli kolme, mutta tekotapa samantyyppinen kuin viime keskiviikkona tapahtuneessa törkeässä ryöstössä.

Poliisi sai aiemman tapauksen selville esitutkinnassa. Poliisilla ei kuitenkaan ole tiedossa, keitä aiemmat uhrit olivat.

Poliisi pyytää asianomistajia tai asiasta jotain tietäviä ottamaan yhteyttä nuorisoryhmään virka-aikaan soittamalla numeroon 029 547 1200 tai sähköpostitse osoitteeseen nuorisoryhma.helsinki@poliisi.fi.

– Toivomme myös, että alueella asuvien teini-ikäisten poikien huoltajat keskustelisivat asiasta lasten kanssa. On tyypillistä, että nuoret pelkäävät kertoa tällaisista tapauksista aikuisille ja poliisille. Olisi äärimmäisen tärkeää, että saisimme tiedon näistä tilanteista, jotta voimme puuttua asiaan, tutkinnanjohtaja Forss toteaa tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat