Alkukesän haasteet näkyvät yhä Topi Raitasen kisakunnossa – "Se kostautui pahimmalla mahdollisimmalla tavalla"

Topi Raitaselta kriittistä puhetta SM-kultajuoksusta: "Laiskan miehen esitys" 3:11
Videolla Topi Raitasen mietteitä Kalevan Kisojen jälkeen.

Topi Raitanen nappasi SM-kultaa 3 000 metrin estejuoksussa lauantaina Kalevan Kisoissa. Raitasen kausi on sisältänyt myös haasteita.

Raitanen oli Lahdessa omaa luokkaansa ja juoksi Suomen mestariksi ajalla 8.31,93. Voitosta huolimatta Raitanen ei ollut täysin tyytyväinen suoritukseensa.

– Halusimme hakea vahvaa hyvää tunnetta jalkoihin ja kiihtyvää kisaa. Alussa juoksu oli ihan ok, lopussa ei saanut samanlaista ahnasta menoa viimeiselle 600 metrille, mikä oli idea. Se jäi totta kai harmittamaan. Vähän semmoinen laiskan miehen esitys, Raitanen summasi suoritustaan MTV Urheilulle.

Katso haastattelu kokonaisuudessaan pääkuvan videolta.

Viime vuonna EM-kultaa voittaneen Raitasen kausi on ollut haastava. Kesäkuussa Turun Paavo Nurmi Gamesissa Raitasen suoritus oli luvalla sanoen heikko ja hän jäi kisan 11:nneksi vaatimattomalla ajalla 8.43,46.

Raitanen tiedostaa valmentajansa kanssa, mistä kesäkuun kuntokuoppa johtui.

– Halusimme lähteä vähän rohkeammalla asenteella tähän kauteen ja kilpailla paljon. Se kostautui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun tuli liikaa liian nopeasti. Kun kroppa väsähtää, se on vähän nihkeää, kun ei tiedä, kuinka kauan kestää, että se palautuu normaaliksi. Siinäkin vain aika parantaa haavat, Raitanen kertoo.

Kesäkuun haasteet näkyivät Raitasen juoksussa myös lauantaina.

– Se nimenomaan näkyy tuossa maksimijuoksussa sitten. Ei kestä ihan pahinta puristusta. Siinäkin vain aika parantaa haavat. Nyt aletaan rakentaa suunnitelmaa kohti Budapestiä, Raitanen toteaa alle kuukauden päästä alkaviin MM-kisoihin.

Lue myös:

    Uusimmat