Mainos

Alkoholilaki tiukemmaksi? Tätä mieltä ovat suomalaiset

Suomalaiset ovat tyytyväisiä maan nykyiseen alkoholipolitiikkaan.

MTV3 Uutisten mukaan 42 prosenttia suomalaisista haluaa alkoholilainsäädännön pysyvän entisellään.

28 prosenttia on sitä mieltä, että säädäntöä pitäisi muuttaa rajoittavampaan suuntaan ja saman verran vastaajista haluaisi sitä rajoittaa.

Rajoituksia kannattavista melkein puolet (48 %) on sitä mieltä, että paras keino muuttaa nykyistä menoa on laimentaa keskiolutta kakkosolueksi, mutta sitä voisi edelleen myydä ruokakaupoissa ja kioskeissa.

43 prosenttia rajoituksien kannattajista taas haluaisi keskioluen myynnin Alkoon.

Kuitenkin vain kahdeksan prosenttia rajoituksia kannattavista haluaisi, että kakkos- ja ykkösoluet pitäisi viedä Alkoon.

Alkoholilainsäädäntöä sallivampaan suuntaan kannattavista peräti 73 prosenttia haluaisi oluen ja viinit ruokakauppaan. Naisista tätä kannattaa jopa 84 prosenttia ja miehistä 67 prosenttia.

Lähes 20 prosenttia sallivampaa suuntaa kannattavista vastaajista kannattaa olueiden ja viinien lisäksi myös väkevien alkoholien myyntiä ruokakauppoihin.

Suomen olutvero on EU-maiden korkein - se on esimerkiksi yli viisinkertainen Viroon nähden. Tällä hetkellä oluen litrahinnasta kaupassa 60-80 prosenttia on veroja.

Tutkimus tehtiin 22.1.-25.1.2013 välisenä aikana ja siihen vastasi vajaat 2000 (1843) henkilöä.Virhemarginaali on suurimmillaan 3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Tutkimuksen teki MTV3:n toimeksiannosta Think If Laboratories Oy.

(MTV3)

Katso Tarja Hakulisen juttu (Kymmenen uutiset 26.1.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.