Alkaako Putinin asema oikeasti rakoilla? Moni lähipiiriläinen pois julkisuudesta: "Kokonaisuudessa on ollut jotain epätavallista"

Alkaako Putinin asema oikeasti rakoilla? 8:06

Länsimaisissa tiedotusvälineissä on viime päivinä uutisoitu usealta eri kantilta Venäjän presidentin Vladimir Putinin tukijoukkojen rakoilemisesta.

Putinin neuvonantaja Anatoli Tshubais on jättänyt tehtävänsä ja lähtenyt maasta. Avoin kysymys on myös missä on Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu? Shoigu on nähty varmistetusti julkisuudessa viimeksi parisen viikkoa sitten, vaikka hän tällä viikolla esiintyi hetken aikaa videon välityksellä.

Kaiken lisäksi arvostettu Brittilehti The Times uutisoi, että Venäjän turvallisuuspalvelu kaavailee Putinin syrjäyttämistä.

Hybridiosaamiskeskuksen tutkimusjohtaja Hanna Smith kertoo MTV:n Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa, että Putinin lähipiiristä tiedetään hyvin vähän faktoja, eikä Venäjältä tulevaan tietoon voi oikein luottaa.

– On näytetty videolinkin kautta, että Shoigu olisi (mukana) niin kuin kaikki muutkin, mutta sekin on jo ehditty kyseenalaistamaan. Venäjän puolustusministeriö on ilmoittanut, että Shoigu on pitänyt puhelinneuvottelua Armenian puolustusministerin kanssa.

Smithin mukaan kokonaisuudessa on ollut mielenkiintoista sekin, että lausuntojen kanssa ovat tulleet ulos presidentin puhemies sekä ulkoministeriö, eikä niinkään puolustusministeriö.

– Kokonaisuudessa on ollut jotain epätavallista. Shoiguhan on veikattu melkein suositummaksi kuin Putinia ja yhdessä välissä hän oli tunnettu siitä, että hän oli hyvä mediassa ja näkyvä henkilö. Nyt sitten ei haluta tätä.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Smith toteaa, että heikosti sujuneet sotatoimet saattavat heikentää Putinin lähipiiriläisten asemaa.

Lue myös:

    Uusimmat