Venäjän Shoigun katoaminen hämmentää – USA:n tiedusteluviranomaiset väittivät aiemmin puolustusministerin yrittävän vallankaappausta

0:41
Katso yllä oleva video: Missä on Sergei Shoigu? Näin Venäjän puolustusministerin katoamista julkisuudesta kommentoi eversti Petteri Kajanmaa!

Venäjän puolustusministerin ja presidentti Vladimir Putinin luottohenkilöksi kuvaillun Sergei Shoigun poissaolo julkisuudesta on herättänyt hämmennystä.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


Ukrainalainen uutissivusto Pravda kertoi eilen tutkivien toimittajien tietoihin pohjaten, ettei Shoigua ole nähty julkisuudessa 11. maaliskuuta jälkeen, kun aiemmin hän oli lähes päivittäinen näky venäläisissä uutisissa.

Shoigulla on kerrottu olevan terveysongelmia sydämensä kanssa.

Maanpuolustuskorkeakoulun johtaja, eversti Petteri Kajanmaa arvioi MTV:n Uutisaamussa Shoigun katoamista julkisuudesta.

– Voihan hän olla sairastunut. Tämä on erittäin raskas tilanne hänellä, mutta samaan aikaan myös puhutaan, että sotilaat, joihin Shoigukin luetaan asemansa puolesta, eivät ole olleet ihan Putinin kannattajia tässä sotilasoperaatiossa, Kajanmaa kommentoi.

Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset väittivät aiemmin, että Putin pelkäisi Shoigun yrittävän vallankaappausta maaliskuun alun aikana.

Shoigu ei ole Pravdan mukaan ainoa viime aikoina julkisuudesta kadonnut henkilö Venäjällä.

Venäjän asevoimien komentajan Valery Gerasimovan osallistumisesta tapahtumiin ei ole niin ikään tehty havaintoja 11. maaliskuuta jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja