Kreml antoi selityksensä puolustusministeri Shoigun katoamiselle julkisuudesta

0:41
Missä on Sergei Shoigu? Venäjän puolustusministerin katoaminen julkisuudesta hämmentää.

Venäjän puolustusministerin ja presidentti Vladimir Putinin luottohenkilöksi kuvaillun Sergei Shoigun poissaolo julkisuudesta on herättänyt hämmennystä.

Ukrainalainen uutissivusto Pravda kertoi eilen tutkivien toimittajien tietoihin pohjaten, ettei Shoigua ole nähty julkisuudessa 11. maaliskuuta jälkeen, kun aiemmin hän oli lähes päivittäinen näky venäläisissä uutisissa.

Shoigulla on kerrottu olevan terveysongelmia sydämensä kanssa. Venäjän mukaan tämä ei ole kuitenkaan syy siihen, että puolustusministeri on pysynyt poissa julkisuudesta.

Kremlin mukaan Shoigulla on Ukrainan tilanteen vuoksi paljon kiireitä, eikä tämä ole nyt hänelle oikea aika esiintyä mediassa.

Maanpuolustuskorkeakoulun johtaja, eversti Petteri Kajanmaa arvioi MTV:n Uutisaamussa Shoigun katoamista julkisuudesta. Kajanmaa esitti näkemyksensä ennen kuin Moskova kertoi selityksensä Shoigun katoamiselle.

– Voihan hän olla sairastunut. Tämä on erittäin raskas tilanne hänelle, mutta samaan aikaan myös puhutaan, että sotilaat, joihin Shoigukin luetaan asemansa puolesta, eivät ole olleet ihan Putinin kannattajia tässä sotilasoperaatiossa, Kajanmaa kommentoi.

Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset väittivät aiemmin, että Putin pelkäisi Shoigun yrittävän vallankaappausta maaliskuun alun aikana.

3:02
Venäjä nujertaa ukrainalaisia nyt humanitaarisella kriisillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja